“Denk je nou echt dat er iemand is die gaat betalen voor jullie adviezen?” waren de laatste cynische woorden van één van onze leidinggevenden toen we definitief de deur van de bank achter ons dichttrokken. Het was 1 april 2007 toen wij officieel los waren van onze toenmalige werkgever, ABN AMRO Bank en startten met topcapital.

Het was niet makkelijk om een goed betaalde baan te verruilen voor een onzekere toekomst. We begonnen op nul, of beter gezegd: onder nul. Een extra hypotheek op de woning, een goedkopere tweedehands auto en alle abonnementen het huis uit. Maar we hadden een duidelijk beeld voor ogen: het moet echt anders en het kán ook anders.

Vandaag, 12,5 jaar later, zijn wij onze klanten nog altijd dankbaar voor onze groei. Want het is allesbehalve vanzelfsprekend om je vermogen over te boeken van je oude vertrouwde grootbank naar een zelfstandig vermogensbeheerder. Zonder onze klanten was het ons niet gelukt onze no-nonsense beleggingsaanpak op de kaart te zetten en verder te verspreiden.

Met inmiddels 3 kantoren en bijna 800 miljoen euro aan beheerd vermogen, behoren wij tot de groep grotere vermogensbeheerders van Nederland. Geen doel op zich, maar wel een dankbare vaststelling. Wij blijven als bedrijf grensverleggend gewoon en vieren vandaag een klein feestje!

Patrick Bontje Patrick (1970) is medeoprichter van topcapital en dochterbedrijf iBeleggen. Patrick is ondernemer pur sang; hij draagt onafhankelijkheid hoog in het vaandel.