Zo rond de jaarwisseling is het altijd goed om even terug te kijken op het afgelopen jaar en tevens vooruit te blikken op het komende jaar. Voor ons bedrijf was 2019 een mooi en succesvol jaar. De beurs zat mee, we hebben veel nieuwe relaties mogen verwelkomen en ons team is iets uitgebreid. Als ik op het afgelopen jaar terugkijk dan zijn de woorden ‘tevredenheid’ en ‘dankbaarheid’ de eerste woorden die in mij opkomen.

Naast de mooie berichten van onze relaties over de geboorte van (klein)kinderen, hebben wij in 2019 ook droevig nieuws gekregen over het overlijden van enkele van onze relaties. Hoe kan het ook anders bij een bedrijf met ongeveer 2.000 relaties. Verdriet en geluk liggen soms dicht bij elkaar.

Tevredenheid

Wij hebben alles (wettelijk) goed op orde

Wij moeten als beleggingsonderneming blijvend voldoen aan (gewijzigde) wet- en regelgeving. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) controleren ons hierop. Afgelopen jaar zijn wij hier wederom druk mee geweest, maar onze inspanningen zijn beloond: de AFM heeft ons bezocht en heeft geconstateerd dat wij onze zaken goed op orde hebben. Het kost af en toe veel tijd en energie, maar is het uiteindelijk wel waard.

En dat een positieve beoordeling niet vanzelfsprekend is, heeft het afgelopen jaar meerdere keren in de kranten gestaan. Er zijn diverse boetes uitgedeeld aan beleggingsondernemingen die zich met hun bedrijfsactiviteiten niet aan de wet hielden.

Goede rendementen

Onze beleggingsaanpak heeft in 2019 mooie resultaten opgeleverd. Niet alleen in absolute zin (dat was door de stijgende beurzen niet zo moeilijk in 2019), maar vooral ook in relatieve zin (vergeleken met onze concurrenten).

Dankbaarheid

Ons team

Wij zijn dankbaar dat we allemaal gezond zijn en dat wij een team hebben waarin de thema’s respect, waardering, hulpvaardigheid, vriendschap, gelijkwaardigheid en ‘collectiviteitsgevoel’ een zeer belangrijke rol spelen.

U als relatie

Maar ook vergeten wij onze cliënten niet, die zowel topcapital als iBeleggen bestaansrecht geven. Door uw vertrouwen en waardering hebben wij ook familie, vrienden, kennissen en zakelijke relaties van u mogen verwelkomen. Wij vinden niets vanzelfsprekend en willen onze dankbaarheid naar u graag nog even gezegd hebben.

Uw complimenten en tips

Wij ontvangen regelmatig complimenten over onze manier van werken, waar wij natuurlijk alleen maar heel blij mee zijn. Maar wij proberen er natuurlijk ook altijd naar te streven onze dienstverlening te verbeteren en soms zijn het onze cliënten die ons de meest nuttige tips geven. Door uw opbouwende kritieken zijn wij in staat om het elk jaar weer beter te doen.

Kortom

Op basis van deze tevredenheid en dankbaarheid gaan wij met veel vertrouwen een nieuw jaar en decennium in. Onze organisatie staat als een huis, we zijn klaar voor verdere groei en we hebben er allemaal zin in!

Wij wensen u en degenen die u dierbaar zijn, namens ons gehele team, een mooi en voorspoedig, maar vooral gezond 2020.

Paul Vonk Paul (1962) is vermogensadviseur en partner. Hij kan complexe zaken eenvoudig uitleggen en ziet het als zijn uitdaging onze relaties zoveel mogelijk te 'ontzorgen'.