Kies voor rust en gemak met écht onafhankelijk en persoonlijk vermogensbeheer. Volledig duurzaam beleggen én tegen de laagste kosten. Zo houdt u onder de streep meer rendement over. U kunt starten vanaf 500.000 euro en belegt in één van onze 5 portefeuilleprofielen. Zowel geld storten als opnemen is kosteloos. Lees hieronder meer over hoe topcapital werkt in de praktijk.


Kies voor rust en gemak met vermogensbeheer

Met topcapital kiest u voor rust en gemak. Wij dragen namelijk de zorg over uw portefeuille. U heeft hier zelf geen omkijken naar. Wij stellen de portefeuille voor u samen, vullen deze voor u in, houden die voor u up-to-date en zorgen er voortdurend voor dat uw portefeuille binnen het door u gekozen portefeuilleprofiel blijft.

Uw portefeuille is internationaal gespreid, gericht op de toekomst en bestand tegen een stootje. Dit noemen wij Slow beleggen. Onze beleggingsovertuigingen zijn heel simpel, eenvoudig en bewezen succesvol.


Persoonlijk en betrokken

Samen met iBeleggen (onderdeel van topcapital) zijn wij in totaal met tien mensen. Vijf personen hiervan vormen het eerste aanspreekpunt voor klanten: Peter, Patrick, Frank, Mieke en Paul. Ieder adviseert maximaal 80-90 relaties. Daarmee ligt het aantal relaties per adviseur ruim de helft lager dan die bij banken. Hierdoor wordt onze dienstverlening als veel persoonlijker en meer betrokken ervaren.

Het is ons doel om uw vragen en zorgen uit handen te nemen en u bij te staan als vermogensadviseur, financieel coach en sparring partner. Echt onafhankelijk, altijd begrijpelijk en heel persoonlijk.


Volledig duurzaam beleggen

Als beleggers hebben wij invloed op investeringsbeslissingen en daarmee op de wereld van morgen. Wij dragen als vermogensbeheerder dan ook graag ons steentje bij aan een schone en sociale toekomst. Wij kiezen daarom enkel voor duurzaam gescreende indextrackers en marktfondsen die zijn getoetst op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur.

Windmolens

Door duurzaam te beleggen doen wij geen concessies aan ons beleid. Wij blijven de markt zo goed mogelijk volgen tegen zo laag mogelijke kosten én dragen tegelijkertijd bij aan een betere toekomst. Lees hier meer over duurzaam beleggen.


Lage kosten voor een hoger rendement

Onze tarieven behoren tot de laagste van Nederland. Het is ons streven om ons tarief gaandeweg de jaren verder te verlagen. Want hoe lager uw kosten, des te meer u onder de streep overhoudt.

Of vergelijk onze kosten met andere vermogensbeheerders


Starten vanaf 500.000 euro

Wij bieden vermogensbeheer aan vanaf een bedrag van 500.000 euro. U kunt bij ons zowel privé als zakelijk beleggen. Wanneer u kiest voor een instapscenario dan kan er tijdelijk ook met een kleiner bedrag gestart worden. We hanteren geen maximum bedrag.

Speciaal voor (familie van) onze relaties en relaties van iBeleggen (dochteronderneming van topcapital) bieden wij de zogenaamde iBeleggen Groeirekening aan. U kunt starten met een klein bedrag en door periodiek geld in te leggen, bouwt u geleidelijk uw portefeuille op. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw vermogensadviseur of het team van iBeleggen.


5 portefeuilleprofielen

In het kort onderscheiden wij 5 portefeuilleprofielen. Elk profiel staat voor een bepaalde mate van risico (de verhouding aandelen, obligaties en vastgoed) en een verwacht rendement. Bij ieder portefeuilleprofiel hoort een beleggingshorizon, ofwel een minimaal aantal beleggingsjaren. Hoe langer uw horizon, hoe meer risico u kunt accepteren en hoe groter uw weging in aandelen.Kosteloos geld bijstorten of opnemen

U kunt op elk gewenst moment geld bijstorten of geld opnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Anders dan bij de bekende grootbanken kunt u geldbedragen bij BinckBank uit veiligheidsoverwegingen uitsluitend overboeken naar uw (vooraf) opgegeven tegenrekening. Wanneer u uw tegenrekening wilt wijzigen of er één wilt toevoegen, dan is hiervoor uw handtekening nodig. Ook een overboeking vanaf uw betaalrekening mag alleen afkomstig zijn van een rekening op dezelfde naam. Voor de uitzonderingen hierop kunt u contact met ons opnemen.


Onze broker BinckBank (Saxo Bank)

BinckBank is onze broker, wat betekent dat we uw rekening hier aanhouden en het systeem van BinckBank gebruiken voor het handelen op de beurs. De effecten van al onze relaties worden hier aangehouden en geadministreerd. Tevens worden alle effectentransacties door hen uitgevoerd en gecontroleerd.

De dienstverlening van BinckBank vindt plaats binnen de afdeling Professional Services en is met ruim 550.000 rekeninghouders de grootste, zelfstandige Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa. BinckBank heeft een Nederlandse bankvergunning. Hierdoor zijn op basis van het depositogarantiestelsel alle liquiditeiten binnen de huidige regelgeving gegarandeerd tot een bedrag van 100.000 euro per rekeninghouder.

In 2019 nam het Deense Saxo Bank onze broker BinckBank over. Alle relaties van BinckBank worden sindsdien in fases overgezet naar de nieuwe omgeving van Saxo Bank. Eind 2021 was de Retail-afdeling als eerste aan de beurt. Alle rekeningen die vallen onder Professional Services, waar wij toe behoren, worden eind 2022 overgezet naar de dienstverlening van Saxo Bank.

> Lees hier meer over deze overname


Dividend herbeleggen of uitkeren

Wij kunnen uw uitgekeerde dividenden naar wens herbeleggen of periodiek uitkeren. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten voor.


Dagelijks opzegbaar

Een opzegtermijn hanteren wij niet. U bent nooit aan ons gebonden. Wij hebben alleen een beheerrelatie, zolang u vertrouwen in ons stelt. U kunt daarom dagelijks van ons af.


Uw persoonlijke topcapital omgeving

U kunt op dagelijkse basis uw portefeuille volgen. In uw persoonlijke topcapital omgeving treft u de waarde van uw beleggingen, uw behaalde rendement en kosten aan. Voor meer specifieke informatie over uw beleggingsresultaten kunt u daarnaast tevens uw rapportages raadplegen. Bekijk hier een voorbeeldrapportage. Ook kunt u hier terecht voor uw facturen en jaaropgaven.

De inlogomgeving is beveiligd met een certificaat. Dit betekent dat alle gegevens via internetverbinding versleuteld worden verzonden.


Meer informatie?

Lees hier meer over onze Missie, Filosofie en Beleid, topcapital in de praktijk en onze portefeuilleprofielen.