In 2019 nam het Deense Saxo Bank onze broker BinckBank over. Alle relaties van BinckBank zijn sindsdien in fases overgezet naar de nieuwe omgeving van Saxo Bank. Eind 2021 was de Retail-afdeling als eerste aan de beurt. Alle rekeningen die vallen onder Professional Services, waar wij toe behoren, zijn eind oktober 2022 overgezet naar de dienstverlening van Saxo Bank.

Al vanaf de start van ons bedrijf werkten wij samen met BinckBank. Als vermogensbeheerder hebben wij een broker nodig om uw portefeuille te bewaren en aan- en verkopen te doen op de beurs. Nu BinckBank is overgenomen, stappen ook wij logischerwijs over naar het nieuwe Saxo platform.

Wat verandert er voor u?

Uw zescijferige BinckBank relatienummer is komen te vervallen. U heeft inmiddels een nieuw Saxo Bank relatienummer gekregen.

Uw persoonlijke IBAN blijft gelijk. Dit is het internationale rekeningnummer waar u geld naar overboekt om te beleggen of geld vanaf ontvangt als u een bedrag van uw beleggingsrekening opneemt. Periodieke overboekingen hoeft u daarmee niet te wijzigen.

U kunt onveranderd gebruikmaken van uw persoonlijke topcapital omgeving. Hier kunt u uw rendement, beleggingen, rapportages en documenten inzien zoals u altijd al gewend was. Via deze omgeving kunt u desgewenst direct inloggen bij onze nieuwe broker, Saxo Bank.

Toekomstige verbeteringen

Bij Saxo Bank worden er intern en extern diverse verbeteringen doorgevoerd. Dit betekent:

Rekeningen kunnen straks geheel online worden geopend;

Geldstortingen zien wij nog sneller binnenkomen en kunnen wij nog sneller voor u beleggen;

Saxo Bank biedt haar relaties een mobiele applicatie aan.

 

 

Meer over Saxo Bank

Wie is Saxo Bank?

Saxo Bank is, net als BinckBank, een online beleggersbank. Ze zijn opgericht in 1992 in Denemarken. Saxo Bank is wat omvang betreft ongeveer drie keer zo groot als BinckBank. De bank is gevestigd in 16 landen en heeft wereldwijd meer dan 1.500 medewerkers in dienst. Sinds 2018 bezit het Chinese Geely 52% van de aandelen van Saxo Bank. Geely is één van China’s grootste onafhankelijke autoproducenten, tevens eigenaar van Volvo en houder van  een aanzienlijk belang in Daimler (Mercedes Benz).

Hoe veilig is mijn vermogen bij Saxo Bank?

Net als BinckBank staat ook Saxo Bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Door hun Nederlandse bankvergunning wordt het geld op uw rekening wettelijk beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Gaat de bank failliet, dan is uw liquide geldsaldo dankzij het depositogarantiestelsel gegarandeerd tot een maximum van 100.000 euro per persoon per bank.

Ook Saxo Bank is gebonden aan de regels van de wettelijke vermogensscheiding. Bij een faillissement van de bank zijn de beleggingen afgescheiden van het vermogen van de bank. De Wet giraal effectenverkeer (Wge) en de bewaring van effecten bij een onafhankelijke stichting  bewaarbedrijf waarborgen deze vermogensscheiding.

Wat vinden wij van deze overname?

Wij zijn positief over deze overname. Saxo Bank is een innovatieve online bank en is als zogenaamd fintech bedrijf verder ontwikkeld dan BinckBank. Beide bedrijven hebben dezelfde missie en een bijna identieke cultuur. De overname van BinckBank door Saxo Bank is haast logisch te noemen. De samenwerkingsvoordelen zijn groot; de banken zullen elkaar versterken. Dat heeft voordelen voor u als relatie en voor ons als vermogensbeheerder.


Contact

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.