Peter van der Slikke
Oprichter & Directeur

Peter (1953) is de grondlegger van topcapital en zusterbedrijf iBeleggen. Als gedreven leider inspireert hij zijn teamleden en klanten met presentaties en boeken over de financiële wereld.

Passie “Ik vind het leuk om onze ideeën met passie over te brengen op anderen. Ik vertel over de dingen die kunnen worden verbeterd in de financiële wereld. Ik ben inmiddels met mijn derde boek bezig. Presenteren doe ik graag en met veel lol. Laatst zei iemand in de zaal: ‘Ik heb zo’n leuke avond gehad, het is net alsof ik een voorstelling van Youp van ‘t Hek bijwoon, maar dan over geld.’”

Wijze lessen “Durf te gaan voor je dromen en accepteer dat daar risico’s aan vastzitten. Ik heb indertijd met knikkende knieën ontslag genomen bij de bank. Het was de beste beslissing van mijn werkzame leven. Ik stimuleer anderen dat ook te doen: volg je hart. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je wat voor de samenleving doet. Daarom besteed ik een halve dag per week aan vrijwilligerswerk.”

Vertrouwen “Het mooiste dat je kan overkomen is het moment dat je het volledige vertrouwen krijgt van een klant. Bij de één duurt dat een maand, bij een ander een half jaar of soms langer. Mijn ervaring is dat beleggers vóóral vertrouwen zoeken en dat de rest dan min of meer vanzelf volgt.

Lees hier het interview met Peter.

Wilt u meer weten over de achtergrond van Peter van der Slikke? Ga dan naar: www.petervanderslikke.nl


Patrick Bontje
Oprichter & Directeur


Patrick (1970) is medeoprichter van topcapital en zusterbedrijf iBeleggen. Patrick is ondernemer pur sang; hij draagt onafhankelijkheid hoog in het vaandel.

Tegengestelden “Het verschil tussen medeoprichter Peter en mij is dat Peter de creatieveling is die meer op de voorgrond treedt. Ik ben van de structuur en overzie het geheel op de achtergrond. Juist doordat we zo verschillend zijn, werken Peter en ik goed samen en vullen we elkaar goed aan.”

Onafhankelijk “Toen Peter en ik in 2007 ontslag namen bij ABN AMRO om voor onszelf te beginnen, wilden we totaal onafhankelijk zijn. Ik vind het mooi om honderd procent verantwoordelijk te zijn voor elke euro die ik verdien. We doen dat door onze klanten op een eerlijke manier te helpen, zodat ik mezelf recht in de spiegel kan aankijken.”

Lijfspreuk “Deze uitspraak van Nelson Mandela vind ik heel sterk: ‘It always seems impossible until its done.’ Er zijn genoeg kansen in het leven. Die moet je wel grijpen. Ook als het onmogelijk lijkt.”

Lees hier het interview met Patrick.


Frank den Blijker
Vermogensadviseur & Partner

Frank (1966) is vermogensadviseur en partner. Hij overziet het brede plaatje, is positief kritisch, hulpvaardig en stressbestendig.

Kansen zien “Ik ben altijd positief. Ik blijf ergens de uitdaging van zien, niet de bedreiging. Ik durf lastige beslissingen te nemen en kan goed presteren onder druk. Ik vind het leuk om vraagstukken van verschillende kanten te belichten en met minder voor de hand liggende oplossingen te komen.

Plezier “Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen. Beleggen is een uitdagende en nuttige bezigheid, omdat het doelen voor mensen bereikbaar maakt. Als ex financieel planner houd ik deze doelen altijd voor ogen. Dat geeft kleur aan mijn vak. Als uitlaatklep beoefen ik de sporten roeien en wielrennen.”

Het roer om “Ik werkte als manager bij een grote bank. Ik verdiende goed en kon me veel veroorloven, maar het maakte me niet gelukkig. Rond mijn veertigste ben ik gaan kijken naar wat ik echt belangrijk vind in mijn leven en werk, en besloot ik uiteindelijk het roer om te gooien. Ik ben nadrukkelijk naast de klant gaan staan, in plaats van tegenover hem.”

Lees hier het interview met Frank.


Mieke van Haandel
Vermogensadviseur & Partner

Mieke (1970) is vermogensadviseur en partner. Mieke is een gedreven teamplayer die het vertrouwen van haar relaties weet te winnen.

Loyaliteit “Het inhoudelijke aspect maakt mijn werk interessant, maar de diversiteit aan mensen kleuren voor mij het plaatje. Ik vind het een uitdaging om jarenlang een vertrouwenspersoon voor relaties te kunnen zijn. Het is een groot compliment als mensen me iets toevertrouwen, wat ze niet snel met anderen delen.”

Het nuttige met het aangename combineren “Ik heb samen met een aantal oud-collega’s een vrouwennetwerk opgericht. Regelmatig organiseren we presentaties over bijvoorbeeld de impact van non-verbale communicatie of een netwerkborrel, waar we onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uitwisselen en successen delen. We kennen elkaar soms al jaren, maar blijven van elkaar leren.”

Nieuwe start “Na 20 jaar gewerkt te hebben als Private Wealth Manager bij Van Lanschot Bankiers, heb ik bewust gekozen voor het ondernemerschap. Hierdoor kan ik zaken vanuit een ander perspectief bekijken en heb ik de vrijheid inspiratie die ik elders heb opgedaan, om te zetten in creatieve ideeën.  Ondernemen blijft tenslotte anticiperen op de toekomst.”

Lees hier het interview met Mieke.


Paul Vonk
Vermogensadviseur & Partner

Paul (1962) is vermogensadviseur en partner. Hij kan complexe zaken eenvoudig uitleggen en ziet het als zijn uitdaging onze relaties zoveel mogelijk te ‘ontzorgen’.

Afspraak is afspraak “Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Het lijkt zo simpel, maar is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mij zijn dit basiswaarden in zowel mijn werk als mijn privéleven.’ Vertrouwen kun je niet afdwingen, je moet het verdienen. Daar doe ik dagelijks mijn best voor.”

Kennis versus eenvoud “Kennis moet je in ons vak uiteraard hebben, maar hoef je niet te veel te etaleren. Eenvoudige en begrijpelijke uitleg geven over lastige zaken en hoofd- van bijzaken scheiden daar gaat het om. Simpele zaken ingewikkeld maken is niet zo moeilijk. Andersom is het een stuk lastiger. Een grote uitdaging voor ons waarbij je nooit uitgeleerd bent!”

Levensvisie “Samen met de mensen om mij heen wil ik een ontspannen en veilige omgeving creëren waarin elk individu tot zijn recht komt en zichzelf kan zijn. ‘Laat iedereen in zijn waarde.”

Lees hier het interview met Paul.


Pieter Knottnerus
Bedrijfsanalist


Pieter (1985) is als bedrijfsanalist zowel analytisch als communicatief sterk. Met zijn uitgekiende rekenmodellen neemt hij zijn collega’s veel werk uit handen.

Weetbaar “Mijn interesse ligt bij weetbaarheid: wat kun je weten en wat blijft onzeker? Ik maak analyses, bouw modellen en stel mij in dienst van de adviseurs. Daarnaast ondersteun ik iBeleggen met onze ‘compliance’. Hiervoor duik ik in de wet, houd ik de interne procedures in de gaten en zorg ik ervoor dat we ons hier altijd aan houden.”

Ethiek “Bij iBeleggen wordt altijd met een open, kritische blik gekeken naar de financiële wereld en de positie die wij daar in willen nemen. Het wordt op prijs gesteld als wij vragen stellen over het werk dat we doen. Dat ethische aspect is voor mij in mijn werk essentieel.”

Bèta “Voordat ik bij iBeleggen aan de slag ging, heb ik gewerkt bij een bedrijf dat zich specialiseert in commercieel onderzoek. Ik zocht echter naar kansen om zowel mijn bètakant als mijn meer kwalitatieve onderzoekservaring in te zetten. Bij iBeleggen kan ik juist daarmee een bijdrage leveren.” 

Lees hier het interview met Pieter.


Nathalie Mulder
Office manager

Nathalie Mulder - topcapitalNathalie (1980) is office manager voor Amsterdam. Als spin in het web ondersteunt ze de adviseurs en is ze de eerste lijn voor klanten.

Verbinden “Mijn grootste drijfveer is verbinding met mensen. Ik probeer echt in contact te zijn met de ander, zowel op werk als privé. Het is voor mij essentieel dat mensen zich vertrouwd en op hun gemak voelen. In mijn rol als office manager, waar ik dagelijks klantcontact heb, komt dit goed van pas. Maar ook bij mijn collega’s voel ik vaak goed aan waar ik een helpende hand kan bieden.“

Sfeermaker “Het geeft me energie als ik op kantoor sfeer kan toevoegen. Ik zet hiervoor graag mijn humor en creativiteit in. De verjaardag van een collega of iets dat gevierd mag worden, laat ik dan ook niet zomaar aan mij voorbij gaan. Ik ontwerp een gekke kaart en zorg voor een persoonlijke touch. Zo blijft er een mooie balans tussen hard werken en ontspanning tussendoor.”

Net dat beetje extra “Ik vind kwaliteit en tevreden klanten belangrijk, ik denk vooruit en zet graag de puntjes op de i. Wat kan ik oppakken om de werkdag van mijn collega’s soepeler te laten verlopen? Welke processen kunnen efficiënter? Ik ga met nog meer voldoening naar huis als ik wat extra’s heb kunnen toevoegen.”

Lees hier het interview met Nathalie.


Daní Loe
Vermogensadviseur

Daní Loe (1992) is vermogensadviseur bij iBeleggen en is samen met Maurice het aanspreekpunt voor klanten. Hij is een teamplayer en met zijn achtergrond in de psychologie heeft hij een oprechte interesse in de mens.

Teamwork “Binnen mijn sport, (zaal)voetbal, draaide het altijd om samenwerken en als team een zo goed mogelijke prestatie neerzetten. Ik hecht er daarom veel waarde aan om samen met mijn collega’s als één team te werken en gezamenlijk successen te bereiken”

Diversiteit “Het leuke van een klein bedrijf is dat je veel verantwoordelijkheden hebt en veel leert van alle facetten binnen de organisatie. Hierdoor kan je jezelf breed ontplooien en verder ontwikkelen in de richting waar je het beste tot je recht komt.”

Klant staat centraal “In de meeste bedrijven ligt de nadruk op de kwantiteit en wordt de kwaliteit uit het oog verloren zodra er snelle winst valt te behalen. Dit staat loodrecht tegenover mijn filosofie en die van iBeleggen, waarbij de klant altijd centraal staat. Uiteindelijk wil je trots zijn op je prestaties en dit kan ik alleen zijn wanneer de klant minstens net zo enthousiast is over de dienstverlening als ikzelf”.

Lees hier het interview met Daní.


Maurice van der Neut
Vermogensadviseur

Maurice van der Neut (1994) is vermogensadviseur bij iBeleggen en is samen met Daní het aanspreekpunt voor klanten. Door zijn vele uren op het voetbalveld is hij gewend te werken in teamverband.

Persoonlijk “In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het relatiemanagement. Het persoonlijke contact spreekt mij heel erg aan en mijn grootste drijfveer is om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Mijn werkdag geeft mij pas een voldaan gevoel als de klant minimaal net zo tevreden is als ikzelf. ”

Sport “Naast passie voor mijn werk heb ik een tweede passie: voetballen. Sinds mijn vierde beoefen ik deze sport waardoor werken in een jong en gemotiveerd team tot mijn wekelijkse routine behoort. Bij iBeleggen draait het, net zoals bij voetballen, niet om één persoon maar om de prestatie en samenwerking als team.”

Ontwikkelen “Al vanaf jongs af aan is mijn motto: het kan altijd beter. De drang om mijzelf te ontwikkelen is altijd groot geweest, zowel op het gebied van sport als op het persoonlijke vlak. Door het volgen van diverse opleidingen wil ik mijzelf verder ontplooien om u als klant nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Lees hier het interview met Maurice.


Cain van den Heuvel
Junior accountmanager

Cain van den Heuvel (1999) is junior accountmanager bij iBeleggen en helpt Maurice en Daní achter de schermen met alle dagelijkse werkzaamheden. Hij is gedreven en ambitieus en zijn grootste drijfveer om bij iBeleggen te werken is zijn passie voor beleggen en financiën.

Leergierig “Ik ga een leertraject starten voor vermogensadviseur, beginnend met een cursus voor gesprekstechnieken. Tegelijkertijd ga ik mijn Wft Basis doen en uiteindelijk ga ik mijn DSi vermogensadviseur halen, wat betekent dat ik relaties straks echt mag adviseren.”

Ochtendmens “Ik houd erg van sporten en het liefst nog vóór werktijd, dan begin ik mijn dag echt goed. Ik sta meerdere keren per week om 04.00 uur op. Dan ga ik hardlopen of naar de sportschool, die 24 uur per dag open is.”

Boeken en autosport “Ik lees graag financiële en zelfhulpboeken in mijn vrije tijd. Een boek moet voor mij inzicht geven, dat vind ik boeiend. Daarnaast is autosport altijd een hobby van me geweest, van jongs af aan. Ik vind racen ook erg interessant en kijk uiteraard Formule 1. Het geluid, de sfeer, de snelheid en de auto’s, dat vind ik echt gaaf!”

Lees hier het interview met Cain.


Contact?

Voor de contactgegevens van onze vestigingen in Amsterdam en Huizen gaat u naar onze contactpagina.