Peter van der Slikke

Oprichter & Directeur


Peter (1953) is de grondlegger van topcapital en zusterbedrijf iBeleggen. Als gedreven leider inspireert hij zijn teamleden en klanten met presentaties en boeken over de financiële wereld.

Passie “Ik vind het leuk om onze ideeën met passie over te brengen op anderen. Ik vertel over de dingen die kunnen worden verbeterd in de financiële wereld. Ik ben inmiddels met mijn derde boek bezig. Presenteren doe ik graag en met veel lol. Laatst zei iemand in de zaal: ‘Ik heb zo’n leuke avond gehad, het is net alsof ik een voorstelling van Youp van ‘t Hek bijwoon, maar dan over geld.’”

Wijze lessen “Durf te gaan voor je dromen en accepteer dat daar risico’s aan vastzitten. Ik heb indertijd met knikkende knieën ontslag genomen bij de bank. Het was de beste beslissing van mijn werkzame leven. Ik stimuleer anderen dat ook te doen: volg je hart. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je wat voor de samenleving doet. Daarom besteed ik een halve dag per week aan vrijwilligerswerk.”

Vertrouwen “Het mooiste dat je kan overkomen is het moment dat je het volledige vertrouwen krijgt van een klant. Bij de één duurt dat een maand, bij een ander een half jaar of soms langer. Mijn ervaring is dat beleggers vóóral vertrouwen zoeken en dat de rest dan min of meer vanzelf volgt.

Wilt u meer weten over de achtergrond van Peter van der Slikke? Ga dan naar: www.petervanderslikke.nl

 

Patrick Bontje

Oprichter & Directeur


Patrick (1970) is medeoprichter van topcapital en zusterbedrijf iBeleggen. Patrick is ondernemer pur sang; hij draagt onafhankelijkheid hoog in het vaandel.

Tegengestelden “Het verschil tussen medeoprichter Peter en mij is dat Peter de creatieveling is die meer op de voorgrond treedt. Ik ben van de structuur en overzie het geheel op de achtergrond. Juist doordat we zo verschillend zijn, werken Peter en ik goed samen en vullen we elkaar goed aan.”

Onafhankelijk “Toen Peter en ik in 2007 ontslag namen bij ABN AMRO om voor onszelf te beginnen, wilden we totaal onafhankelijk zijn. Ik vind het mooi om honderd procent verantwoordelijk te zijn voor elke euro die ik verdien. We doen dat door onze klanten op een eerlijke manier te helpen, zodat ik mezelf recht in de spiegel kan aankijken.”

Lijfspreuk “Deze uitspraak van Nelson Mandela vind ik heel sterk: ‘It always seems impossible until its done.’ Er zijn genoeg kansen in het leven. Die moet je wel grijpen. Ook als het onmogelijk lijkt.”

 

 

 

Frank den Blijker

Vermogensadviseur & Partner


Frank (1966) is vermogensadviseur en partner. Hij overziet het brede plaatje, is positief kritisch, hulpvaardig en stressbestendig.

Kansen zien “Ik ben altijd positief. Ik blijf ergens de uitdaging van zien, niet de bedreiging. Ik durf lastige beslissingen te nemen en kan goed presteren onder druk. Ik vind het leuk om vraagstukken van verschillende kanten te belichten en met minder voor de hand liggende oplossingen te komen.

Plezier “Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen. Beleggen is een uitdagende en nuttige bezigheid, omdat het doelen voor mensen bereikbaar maakt. Als ex financieel planner houd ik deze doelen altijd voor ogen. Dat geeft kleur aan mijn vak. Als uitlaatklep beoefen ik de sporten roeien en wielrennen.”

Het roer om “Ik werkte als manager bij een grote bank. Ik verdiende goed en kon me veel veroorloven, maar het maakte me niet gelukkig. Rond mijn veertigste ben ik gaan kijken naar wat ik echt belangrijk vind in mijn leven en werk, en besloot ik uiteindelijk het roer om te gooien. Ik ben nadrukkelijk naast de klant gaan staan, in plaats van tegenover hem.”

 

 

 

Mieke van Haandel

Vermogensadviseur & Partner


Mieke (1970) is vermogensadviseur en partner. Mieke is een gedreven teamplayer die het vertrouwen van haar relaties weet te winnen.

Loyaliteit “Het inhoudelijke aspect maakt mijn werk interessant, maar de diversiteit aan mensen kleuren voor mij het plaatje. Ik vind het een uitdaging om jarenlang een vertrouwenspersoon voor relaties te kunnen zijn. Het is een groot compliment als mensen me iets toevertrouwen, wat ze niet snel met anderen delen.”

Het nuttige met het aangename combineren “Ik heb samen met een aantal oud-collega’s een vrouwennetwerk opgericht. Regelmatig organiseren we presentaties over bijvoorbeeld de impact van non-verbale communicatie of een netwerkborrel, waar we onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uitwisselen en successen delen. We kennen elkaar soms al jaren, maar blijven van elkaar leren.”

Nieuwe start “Na 20 jaar gewerkt te hebben als Private Wealth Manager bij Van Lanschot Bankiers, heb ik bewust gekozen voor het ondernemerschap. Hierdoor kan ik zaken vanuit een ander perspectief bekijken en heb ik de vrijheid inspiratie die ik elders heb opgedaan, om te zetten in creatieve ideeën.  Ondernemen blijft tenslotte anticiperen op de toekomst.”

 

Paul Vonk

Vermogensadviseur & Partner


Paul (1962) is vermogensadviseur en partner. Hij kan complexe zaken eenvoudig uitleggen en ziet het als zijn uitdaging onze relaties zoveel mogelijk te ‘ontzorgen’.

Afspraak is afspraak “Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Het lijkt zo simpel, maar is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mij zijn dit basiswaarden in zowel mijn werk als mijn privéleven.’ Vertrouwen kun je niet afdwingen, je moet het verdienen. Daar doe ik dagelijks mijn best voor.”

Kennis versus eenvoud “Kennis moet je in ons vak uiteraard hebben, maar hoef je niet te veel te etaleren. Eenvoudige en begrijpelijke uitleg geven over lastige zaken en hoofd- van bijzaken scheiden daar gaat het om. Simpele zaken ingewikkeld maken is niet zo moeilijk. Andersom is het een stuk lastiger. Een grote uitdaging voor ons waarbij je nooit uitgeleerd bent!”

Levensvisie “Samen met de mensen om mij heen wil ik een ontspannen en veilige omgeving creëren waarin elk individu tot zijn recht komt en zichzelf kan zijn. ‘Laat iedereen in zijn waarde.”

 

Harry van Velzen

Vermogensadviseur


Harry (1982) is vermogensadviseur. Harry is nieuwsgierig, kritisch en gedreven.

Nieuwsgierig “Ik vind het fantastisch om met mijn klanten te praten over hun doelen en wensen. Ik wil graag weten wat ze bezighoudt, waar ze van dromen en waar ze eventueel wakker van liggen. Ik help graag mee om hun doelen te realiseren.”

Relativeren “De waan van de dag kan makkelijk regeren. Daardoor speel je te kort op de bal en raak je het overzicht kwijt. Ik vind het belangrijk om afstand te nemen en het brede perspectief in de gaten te houden. Daarmee help ik klanten relativeren. Dat geeft rust.”

Gedreven “Na jaren te hebben gewerkt bij een grootbank was het tijd voor verandering. Best spannend om het comfort van een grote organisatie achter me te laten. Als vader van drie zoons leer je beter te relativeren. Andere dingen worden belangrijker. Kleinschalig, persoonlijk, zorgzaam, betrokken. Daar draait het wat mij betreft om.”

 

Pieter Knottnerus

Business analist


Pieter (1985), office analyst, is zowel analytisch als communicatief sterk. Met zijn uitgekiende rekenmodellen neemt hij zijn collega’s veel werk uit handen.

Weetbaar “Mijn interesse ligt bij weetbaarheid: wat kun je weten en wat blijft onzeker? Ik maak analyses, bouw modellen en stel mij in dienst van de adviseurs. Daarnaast ondersteun ik iBeleggen met onze ‘compliance’. Hiervoor duik ik in de wet, houd ik de interne procedures in de gaten en zorg ik ervoor dat we ons hier altijd aan houden.”

Ethiek “Bij iBeleggen wordt altijd met een open, kritische blik gekeken naar de financiële wereld en de positie die wij daar in willen nemen. Het wordt op prijs gesteld als wij vragen stellen over het werk dat we doen. Dat ethische aspect is voor mij in mijn werk essentieel.”

Bèta “Voordat ik bij iBeleggen aan de slag ging, heb ik gewerkt bij een bedrijf dat zich specialiseert in commercieel onderzoek. Ik zocht echter naar kansen om zowel mijn bètakant als mijn meer kwalitatieve onderzoekservaring in te zetten. Bij iBeleggen kan ik juist daarmee een bijdrage leveren.” 

 

 

 

Katinka Cornejo Lopez

Bureaumanager


Observeren “Mensen intrigeren mij. Ik vind het leuk om mensen te observeren. Hun keuzes, hun worstelingen, onderlinge interactie en de herkenbaarheid daarin. De één leest een boek, de ander duikt achter zijn laptop. Ik geniet van de reuring om mij heen.”

Team “Ik vind het – zowel in werk als privé – belangrijk om deelgenoot van een team te zijn. Samenwerken is cruciaal, het houdt elkaar scherp. Samen naar één gezamenlijk doel werken is effectiever dan individueel. Daarbij voelt het goed om deel uit te maken van een succesvol en leuk team.

Voorbeeld “Mijn grote voorbeeld is mijn moeder. Ik heb er waanzinnig veel bewondering voor dat ze haar hele leven hard heeft gewerkt en zichzelf heeft weggecijferd ten behoeve van mijn zus en mij, zonder daarbij haar trots te verliezen.”

 

 

 

 

Jennifer Brekelmans – van Etten

Bureaumanager


Mensen-mens “Zowel privé als zakelijk hecht ik veel waarde aan sociale contacten. Ik ben een mensen-mens, en probeer altijd voor iedereen toegankelijk te zijn. Mijn medemensen behandel ik met respect, dit heb ik van huis uit meegekregen en wil ik ook doorgeven aan mijn kinderen.”

Balans “Een juiste balans tussen werk en privé is voor mij heel belangrijk. Ik heb een ontzettend leuk gezin, met wie ik graag samen ben. Samen lekker koken en plezier maken. Maar zeker wanneer je moeder bent is het ook heel erg fijn om een veelzijdige en uitdagende baan te hebben, waarin je je kunt blijven ontwikkelen. De juiste balans hiertussen vinden, vind ik van essentieel belang”.

Duurzame relaties “Veel waarde hecht ik aan mijn vriendschappen. Ik heb geen tientallen vrienden en kennissen, maar een handjevol mensen die heel dicht bij mij staan. Dit zijn veelal mensen die mij al lang en ook goed kennen, duurzame relaties.”