2006 abnamro
2007 topcapital
2012 ibeleggen
2023

Topcapital is een van de eerste écht onafhankelijke vermogensadviseurs van Nederland en in 2007 opgericht door Peter van der Slikke en Patrick Bontje. Topcapital is ontstaan vanuit een combinatie van verontwaardiging en idealisme. Wij wilden geïnteresseerden laten zien dat het ook anders kan en dat beleggen niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn. Topcapital staat voor:

 • Transparant
  Omdat wij geen eigen producten verkopen. Onze enige inkomstenbron is de vergoeding die u als klant aan ons betaalt. Onze kosten behoren de laagste van Nederland.
 • Onafhankelijk
  Omdat wij geen onderdeel zijn van een ander bedrijf. Hierdoor is het belang van onze relaties onze eerste prioriteit.
 • Persoonlijk
  Omdat wij jullie financiële coach zijn binnen een kleine organisatie, waar het persoonlijke contact en de vertrouwensrelatie met onze relaties hoog in het vaandel staan. Ieder adviseert maximaal 80-90 relaties.

In 2006 besloten Peter en Patrick bij de ABN AMRO weg te gaan omdat zij zich niet meer in het gevoerde beleid konden vinden. Na een periode van onderzoek en voorbereiden zijn zij uiteindelijk begin 2007 gestart met topcapital. Het belangrijkste doel was het klantbelang weer écht voorop te stellen.

Beide bedrijven maken sinds de start een gezonde groei door. Wij zijn inmiddels met een team van tien mensen. We beheren het vermogen van circa 500 relaties bij topcapital en 1.900 relaties bij iBeleggen. In totaal beheren wij meer dan 1 miljard aan belegd vermogen, waarvan ruim 250 miljoen voor iBeleggen. Hierdoor behoren wij inmiddels tot een van de 10 grootste zelfstandige vermogensbeheerders van Nederland. Ons klantenbestand groeit gestaag door. Echter is groei voor ons nooit een doel op zich geweest, maar is vooral het resultaat van het vertrouwen dat beleggers ons brengen.

Bij topcapital willen we beoordeeld worden op onze persoonlijke betekenis voor u. Op resultaten in termen van rendementen, maar ook ervaringen. Als volstrekt onafhankelijke partij dienen we geen andere belangen. Lees hier meer over onze Missie, Filosofie en Beleid, topcapital in de praktijk en onze portefeuilleprofielen.


In 2012 schreef Peter van der Slikke het boek Ontmaskerd, hoe de financiële wereld écht werkt. Een maatschappijkritisch gericht boek op de financiële sector die de misstanden in deze sector met vele praktijkvoorbeelden aan de kaak stelt. Heeft u interesse in het boek? Stuur dan een e-mail naar info@topcapital.nl. Wij sturen u graag een gratis exemplaar toe.

Toen topcapital 10 jaar bestond schreef Peter van der Slikke daarnaast het boek Slow beleggen, 365 inzichten voor succesvol langetermijnbeleggen. Vraag via deze link een gratis exemplaar aan.


Slow beleggen

U hoeft geen ervaren belegger te zijn. Ook dagelijks het financiële nieuws volgen is niet nodig. Wij kunnen u tientallen onderzoeken tonen waaruit blijkt dat de volgende factoren de meeste invloed hebben op uw rendement:

 1. Spreiden, spreiden, spreiden
 2. Lage kosten
 3. Een lange adem

Lees meer over onze beleggingsaanpak, Slow beleggen.