2006 abnamro
2007 topcapital
2012 ibeleggen
2020

Topcapital is een van de eerste écht onafhankelijke vermogensadviseurs van Nederland en in 2007 opgericht door Peter van der Slikke en Patrick Bontje. Topcapital is ontstaan vanuit een combinatie van verontwaardiging en idealisme. Wij wilden geïnteresseerden laten zien dat het ook anders kan en dat beleggen niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn.

In 2006 besloten Peter en Patrick bij de ABN AMRO weg te gaan omdat zij zich niet meer in het gevoerde beleid konden vinden. Na een periode van onderzoek en voorbereiden zijn zij uiteindelijk begin 2007 gestart met topcapital. Het belangrijkste doel was het klantbelang weer écht voorop te stellen.

Topcapital maakt sinds haar start een gezonde groei door. Met name door de spontane en effectieve ambassadeursrol van bestaande klanten groeide het klantbestand bovengemiddeld en kon topcapital in zeven jaar tijd in de top tien van grootste zelfstandige vermogensbeheerders terechtkomen. Hard groeien is voor ons nooit een doel op zich geweest, maar is vooral de resultante van het vertrouwen dat beleggers ons brengen.

Inmiddels beheert topcapital circa 800 miljoen aan belegd vermogen en groeit ons klantenbestand gestaag door. iBeleggen (onderdeel van topcapital) beheert circa 175 miljoen euro voor zo’n 1.400 klanten.

Peter van der Slikke is tevens auteur van de boeken Ontmaskerd en Slow beleggen. Via deze link kunt u het boek Slow beleggen gratis toegestuurd krijgen. Hebt u interesse in het boek Ontmaskerd, stuurt u ons dan even een e-mail.

Bij topcapital willen we beoordeeld worden op onze persoonlijke betekenis voor u. Op resultaten in termen van rendementen, maar ook ervaringen. Als volstrekt onafhankelijke partij dienen we geen andere belangen. Lees hier meer over onze Missie, Filosofie en Beleid.


Meer lezen over onze beleggingsaanpak? Lees hier meer over Slow beleggen.