Actualiteiten

Home » Over topcapital » Actualiteiten

Actualiteiten

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt. Zo sturen wij klanten en geïnteresseerden ons maandbericht toe, waarin wij onder andere ingaan op de actualiteit, onze rendementen en ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Onderstaand kunt u de maandberichten ook los lezen.

Wilt u ook ons maandbericht ontvangen? U kunt zich dan onderaan deze pagina inschrijven.

Maak kennis met: Frank den Blijker

Frank vindt klantcontact het leukste wat er is. Hij heeft goed in de gaten wat belangrijk is voor zijn relaties. “Risico voelt voor de een anders dan voor de ander. Dit vind ik boeiend om te peilen, waarbij ik soms adviseer om niet te gaan beleggen.”

Actualiteit: Veel potentieel explosieve situaties

Wij naderen als wereld- gemeenschap indrukwekkende sociaalpolitieke gebeurtenissen. De Amerikaanse verkiezingen, de ontdekking van een werkzaam coronavaccin, de Brexit en de opwarming van de aarde.

Waarom doet BlackRock beleggers dit aan?

BlackRock brengt voor het eerst sinds de kredietcrisis weer een synthetische indextracker op de markt. Toezichthouders moeten hierop stevig ingrijpen en voorkomen dat consumenten deze producten weer gaan afnemen.

Maak kennis met: Pieter Knottnerus

Pieter zorgt ervoor dat wij op een klantvriendelijke manier aan alle wet- en regelgeving voldoen. Maar rekenmodellen zijn zijn primaire expertise. Hij past deze efficiënt in zodat de adviseurs onder de streep meer tijd over hebben voor relaties.

Help, ik ben opgelicht!

Digitale fraude en boillerrooms zijn volop in het nieuws. Ook in ons vakgebied worden beleggers opgelicht. De AFM ontvangt steeds meer meldingen over dubieuze beleggingen van buitenlandse aanbieders waar zij helaas niet tegen kunnen optreden.

Is beleggen in koffie interessant?

Wereld Koffiedag is inmiddels een begrip. We kunnen vandaag de dag niet meer zonder. Hoe veroverde de koffieboon de wereld? En hoe denken wij over beleggen in dit belangrijke handelsproduct? Kan dit interessant zijn? En hoe zit dat met grondstoffen in het algemeen?

Prinsjesdag 2020

Afgelopen dinsdag is een aantal maatregelen aangekondigd met als doel het stimuleren van de economie en het steunen van de koopkracht. Verstandig of niet? Op korte termijn kost het veel overheidsgeld. Ook hier zijn de meningen uiteenlopend.

Actualiteit: Zorgen om tweede coronagolf

Met meer vocht in de lucht en mensen dichter op elkaar maken velen onder ons zich zorgen dat de herfst de verspreiding van het coronavirus vleugels zal geven en daarmee een tweede coronagolf kansrijker maakt.

Wat hebben een dakdekker en vermogensbeheerder gemeen?

Ons dak moet gerepareerd worden. Het is een flinke uitdaging een dakdekker te vinden die de klant centraal stelt, zijn kosten laag houdt en beschikt over genoeg kennis en ervaring. En passant kwam ik tot een vergelijking met mijn werk.

Maak kennis met: Jennifer Brekelmans

Jennifer werkt inmiddels al bijna vier jaar als office manager voor onze vestiging in het Gooische Huizen. Ze voelt zich als een vis in het water door de diversiteit van haar functie en het persoonlijke contact met collega’s en relaties.

Actualiteit: Overwegend zonnig met af en toe een bui

De zon mag nu dan wel schijnen, maar op enig moment zullen er zich weer hevige onweersbuien aandienen. Het is jammer dat wij als vermogensbeheerder niet veel houvast kunnen bieden over toekomstige ontwikkelingen.

Zomerse overdenkingen

Nu we middenin de vakantietijd zitten blikken wij graag terug op de afgelopen zes maanden. Belegger of niet, er zijn maar weinig mensen die de enorme koersschommelingen op de wereldwijde beurzen van de afgelopen tijd niet hebben meegekregen.

Beleggen is en blijft mensenwerk

Als vermogensbeheerder vinden wij persoonlijk contact met onze relaties belangrijk. Niet alleen omdat dit ons werk leuker maakt, maar vooral omdat wij hierdoor samen de best onderbouwde beleggingskeuzes kunnen maken. Beleggen is en blijft mensenwerk.

Maak kennis met: Peter van der Slikke

Hij begon zijn loopbaan in de psychiatrie. Na enkele tussenstappen koos hij voor het bankwezen, om na 25 jaar voor zichzelf te beginnen. Hij schreef twee financiële boeken en is buddy voor zieke en terminale mensen.

Actualiteit: Is de beurs te snel hersteld?

We zaten aan het begin van dit kwartaal nog praktisch in het dieptepunt van de coronacrisis. En nu, slechts drie maanden later, lijken de beurskoersen al flink hersteld. Is dit de stilte voor de storm of een ‘normaal’ herstel?

Bent u benieuwd naar onze maandberichten? Schrijf u dan nu in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Grensverleggend gewoon.