Actualiteiten

Home » Over topcapital » Actualiteiten

Actualiteiten

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt door middel van onze blogs. Wij gaan onder andere in op de actualiteit, onze rendementen en veranderingen binnen ons bedrijf.

Wij sturen onze relaties en geïnteresseerden ons maandbericht toe, waarin deze blogs gebundeld zijn. Wilt u ook ons maandbericht ontvangen? U kunt zich dan onderaan deze pagina inschrijven.

Negatieve rente, blijven sparen of geld beleggen?

Verschillende Nederlandse banken verlaagden de spaargeldgrens naar 100.000 euro. Hierboven worden spaarders beboet met een negatieve rente van 0,5%. Wat zijn hun alternatieven? Er zijn verschillende opties. Wij gaan hier dieper op in.

Actualiteit: De stier is los

Consumenten en producenten verkeren nagenoeg in een hoerastemming. De stier (het symbool voor een stijgende beurs) is dus los, maar de scherpe waarnemer ziet dat de stier vastzit aan enkele dunne, maar oh zo stevige touwtjes.

All-time high blijkt geen slecht instapmoment

Voor veel beleggers zijn sterk gestegen aandelenkoersen aanleiding om te twijfelen over hun instapmoment. Terwijl instappen op een hoogtepunt juist voordelig kan zijn voor uw rendement, zo blijkt uit onderzoek.

Greenwashing als marketingtool

Wordt duurzaamheid niet steeds meer gebruikt als marketingtool? Bij greenwashing doet een bedrijf of organisatie zich groener voor dan het daadwerkelijk is. Tesla is hier een voorbeeld van. Hoe zit dat met uw duurzame portefeuille? Hoe groen zijn uw beleggingen?

Uitgelicht: Northern Trust Developed Real Estate ESG Index Fund

Periodiek lichten wij één van de posities toe uit uw portefeuille. Wij beginnen deze reeks met uw belegging in vastgoed: het Northern Trust Developed Real Estate ESG Index Fund.

Actualiteit: “We gaan beginnen”

Het venster naar het ‘normale leven’ komt steeds verder open te staan. Optimisme voert de boventoon. Met het openen van de miljarden vensters in met name de ontwikkelde landen, zal de economische groei snel aan kracht winnen.

De waarde van geld

“Als vermogensbeheerder ben ik al ruim 30 jaar dagelijks met geld bezig. Mijn relaties moeten er zelf niet aan denken om in mijn schoenen te staan. Maar wat mijn werk leuk maakt is niet het geld, maar zijn de persoonlijke doelen die u met uw beleggingen realiseert!”

Hoge staatsschuld, erg of niet?

Elk land heeft een staatsschuld of overheidsschuld. Door de coronacrisis is deze voor alle landen fors opgelopen. Dit geldt ook voor Nederland. Is een hoge staatsschuld erg of niet? Hoe worden deze schulden straks terugbetaald? Is er reden tot zorg?

Actualiteit: De markt neemt een adempauze

De koersstijgingen van de eerste vier maanden van 2021 worden met name veroorzaakt door overwegend goede tot zeer goede bedrijfsresultaten. Wel schrok menig belegger van de onverwacht hard gestegen inflatie.

Maak kennis met: Patrick Bontje

Patrick ging op zijn 30e de financiële wereld in. Hier leerde hij Peter kennen. Samen begonnen ze 6 jaar later aan het avontuur: ondernemen. De dag dat hij ontslag nam om voor zichzelf te beginnen, was een van de spannendste momenten uit zijn leven.

De do’s en don’ts van beleggen

Wie denkt dat beleggen een rationeel proces is, heeft het mis. Beleggers zijn meer dan gevoelig voor psychologische valkuilen. Als u zich bewust bent van de klassieke valkuilen, kunt u zich wapenen tegen irrationele beslissingen en zorgdragen voor een beter resultaat.

Actualiteit: Amerika is economisch koploper

Het beleggingsjaar 2021 was tot heden wereldwijd zeer roerig. Maar het vertrouwen van beleggers neemt toe en de beurskoersen stijgen. Vooral Amerika pompt enorme bedragen in de economie en doet het economisch goed.

De naam BinckBank gaat verdwijnen

In augustus 2019 werd BinckBank overgenomen door het Deense Saxo Bank. En op 1 juli 2021 is het zover: dan is de naam BinckBank verleden tijd. De samenwerkingsvoordelen zijn groot. Wat betekent dit voor u als bestaande relatie?

Belangrijk: regel uw levenstestament

De meeste mensen hebben een testament. Veel minder bekend is het levenstestament, in geval van wilsonbekwaamheid. Voor velen een lastig en gevoelig onderwerp, maar wel erg belangrijk om goed te regelen. In dit blog leest u waarom.

Op naar een duurzame samenleving

Wij vinden een schone en sociale toekomst belangrijk en dragen hier graag ons steentje aan bij. Daarom bieden wij inmiddels nog maar één vorm van beleggen aan: duurzaam beleggen. Welke eisen stellen wij aan onze duurzame beleggingen?

Bent u benieuwd naar onze maandberichten? Schrijf u dan nu in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Grensverleggend gewoon.