Actualiteiten

Home » Over topcapital » Actualiteiten

Actualiteiten

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt door middel van onze blogs. Wij gaan onder andere in op de actualiteit, onze rendementen en veranderingen binnen ons bedrijf.

Wij sturen onze relaties en geïnteresseerden ons maandbericht toe, waarin deze blogs gebundeld zijn. Wilt u ook ons maandbericht ontvangen? U kunt zich dan onderaan deze pagina inschrijven.

De do’s en don’ts van beleggen

Wie denkt dat beleggen een rationeel proces is, heeft het mis. Beleggers zijn meer dan gevoelig voor psychologische valkuilen. Als u zich bewust bent van de klassieke valkuilen, kunt u zich wapenen tegen irrationele beslissingen en zorgdragen voor een beter resultaat.

Actualiteit: Oorlog veroorzaakt onzekerheid

In een wereld waar de echo van oorlogsconflicten voelbaar is, zijn de economische gevolgen voor de economie beperkt. Amerika laat indrukwekkende groeicijfers zien en Europa vertoont tekenen van economische veerkracht en aanpassingsvermogen.

Actualiteit: Doorhobbelen op weg naar rendement

Het woord ‘doorhobbelen’ mag dan wel ouderwets klinken, maar het beschrijft treffend de huidige situatie voor beleggers. Beleggers worden voortdurend heen en weer geschud door kuilen en hobbels op de weg naar rendement. Lees hier de actualiteit

Actualiteit: Succesvol rentebeleid doet inflatie dalen

In zowel de Verenigde Staten als Europa heeft het gevoerde rentebeleid van de centrale banken zijn vruchten afgeworpen. De inflatie is gedaald, ook dankzij een aanzienlijke daling van energieprijzen. Lees hier de actualiteit

Uitgelicht: iShares MSCI USA ESG Screened UCITS ETF

Deze indextracker van iShares biedt een goede combinatie van spreiding, kostenefficiëntie en duurzaamheid. Het is een ETF (Exchange Traded Fund) dat zich richt op Amerikaanse bedrijven die voldoen aan duurzaamheidsnormen. Lees hier meer over deze positie.

Actualiteit: Groeivertraging

Het effect van het rentebeleid van de ECB wordt steeds zichtbaarder, met een merkbare vertraging van de Europese economieën als gevolg. Een positieve ontwikkeling is dat de inflatie al enkele maanden aan het dalen is. Het lijkt erop dat we het einde van de reeks renteverhogingen naderen.

Uw rendement vergeleken met andere vermogensbeheerders

Het afgelopen jaar hebben onze beleggers mooie rendementen behaald. Dat is natuurlijk goed nieuws! Maar hoe is uw rendement in vergelijking met andere partijen? De VBR-index biedt een handige manier om vermogensbeheerders met elkaar te vergelijken.

Belangrijk: regel uw levenstestament

Een testament is voor velen een bekend begrip. Veel minder bekend is het levenstestament. Met een levenstestament kunt u gevolmachtigden aanwijzen voor het geval u wilsonbekwaam wordt tijdens uw leven en niet meer in staat bent om beslissingen te nemen.

Maak kennis met: Nathalie

Inmiddels is ze al bijna 4 jaar onderdeel van ons team: Nathalie. Een echt mensen-mens, authentiek en ontzettend zorgzaam. Ze vervult de rol van office manager, waarbij ze de adviseurs ondersteunt en verantwoordelijk is voor het dagelijks reilen en zeilen op kantoor. Wij stelden haar een aantal vragen.

Actualiteit: Tegenstrijdige berichten

Positieve en minder positieve economische berichten volgen elkaar vandaag de dag met grote regelmaat op, vergelijkbaar met eb en vloed. Dit fenomeen is van alle tijden. Gelukkig kunnen ervaren beleggers deze uiteenlopende berichten goed naast zich neerleggen.

Uitgelicht: Amundi Index MSCI World SRI PAB UCITS ETF

U belegt bij ons in een duurzaam gescreend fonds van Amundi, gericht op grote en middelgrote bedrijven in ontwikkelde landen. Het fonds selecteert bedrijven met een sterke focus op duurzaamheid en vermijdt sectoren zoals nucleaire energie, wapens en tabak.

Actualiteit: Gemengd herstel

De economie vertoont dezelfde patronen als het weer, met stormachtige en zonnige dagen. Beleggers maakten zich zorgen over het schuldplafond in de VS en tegenvallende ontwikkelingen in China. Toch zijn er positieve signalen, zoals stijgende vacatures in de VS en gunstige bedrijfscijfers.

We zijn verhuisd!

We zijn verhuisd naar een groter en duurzaam kantoor aan de rand van het Amsterdamse Bos. Het nieuwe kantoor biedt meer dan genoeg werkplekken voor het hele team en diverse ruimtes om onze relaties te ontvangen. We kijken ernaar uit om hier op een duurzame wijze verder te groeien.

Waarom doen luie beleggers het beter dan actieve beleggers?

Beleggen is voor velen een interessante manier om geld te verdienen. Het is echter niet altijd duidelijk welke beleggingsstrategie de beste is. In deze blog bespreken we de voordelen van passief beleggen en waarom deze strategie vaak beter is dan actief beleggen.

Pensioenbeleggen: pensioenpotje of beleggingsrekening?

Als ZZP’er bent u verantwoordelijk voor uw eigen pensioen. Beleggen kan een aantrekkelijke optie zijn, maar het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen beleggen in een pensioenpotje en pensioenbeleggen via een beleggingsrekening.

Bent u benieuwd naar onze maandberichten? Schrijf u dan nu in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Grensverleggend gewoon.