Actualiteiten

Home » Over topcapital » Actualiteiten

Actualiteiten

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt door middel van onze blogs. Wij gaan onder andere in op de actualiteit, onze rendementen en veranderingen binnen ons bedrijf.

Wij sturen onze relaties en geïnteresseerden ons maandbericht toe, waarin deze blogs gebundeld zijn. Wilt u ook ons maandbericht ontvangen? U kunt zich dan onderaan deze pagina inschrijven.

Actualiteit: “We gaan beginnen”

Het venster naar het ‘normale leven’ komt steeds verder open te staan. Optimisme voert de boventoon. Met het openen van de miljarden vensters in met name de ontwikkelde landen, zal de economische groei snel aan kracht winnen.

De waarde van geld

“Als vermogensbeheerder ben ik al ruim 30 jaar dagelijks met geld bezig. Mijn relaties moeten er zelf niet aan denken om in mijn schoenen te staan. Maar wat mijn werk leuk maakt is niet het geld, maar zijn de persoonlijke doelen die u met uw beleggingen realiseert!”

Hoge staatsschuld, erg of niet?

Elk land heeft een staatsschuld of overheidsschuld. Door de coronacrisis is deze voor alle landen fors opgelopen. Dit geldt ook voor Nederland. Is een hoge staatsschuld erg of niet? Hoe worden deze schulden straks terugbetaald? Is er reden tot zorg?

Actualiteit: De markt neemt een adempauze

De koersstijgingen van de eerste vier maanden van 2021 worden met name veroorzaakt door overwegend goede tot zeer goede bedrijfsresultaten. Wel schrok menig belegger van de onverwacht hard gestegen inflatie.

Maak kennis met: Patrick Bontje

Patrick ging op zijn 30e de financiële wereld in. Hier leerde hij Peter kennen. Samen begonnen ze 6 jaar later aan het avontuur: ondernemen. De dag dat hij ontslag nam om voor zichzelf te beginnen, was een van de spannendste momenten uit zijn leven.

De do’s en don’ts van beleggen

Wie denkt dat beleggen een rationeel proces is, heeft het mis. Beleggers zijn meer dan gevoelig voor psychologische valkuilen. Als u zich bewust bent van de klassieke valkuilen, kunt u zich wapenen tegen irrationele beslissingen en zorgdragen voor een beter resultaat.

Actualiteit: Amerika is economisch koploper

Het beleggingsjaar 2021 was tot heden wereldwijd zeer roerig. Maar het vertrouwen van beleggers neemt toe en de beurskoersen stijgen. Vooral Amerika pompt enorme bedragen in de economie en doet het economisch goed.

De naam BinckBank gaat verdwijnen

In augustus 2019 werd BinckBank overgenomen door het Deense Saxo Bank. En op 1 juli 2021 is het zover: dan is de naam BinckBank verleden tijd. De samenwerkingsvoordelen zijn groot. Wat betekent dit voor u als bestaande relatie?

Belangrijk: regel uw levenstestament

De meeste mensen hebben een testament. Veel minder bekend is het levenstestament, in geval van wilsonbekwaamheid. Voor velen een lastig en gevoelig onderwerp, maar wel erg belangrijk om goed te regelen. In dit blog leest u waarom.

Op naar een duurzame samenleving

Wij vinden een schone en sociale toekomst belangrijk en dragen hier graag ons steentje aan bij. Daarom bieden wij inmiddels nog maar één vorm van beleggen aan: duurzaam beleggen. Welke eisen stellen wij aan onze duurzame beleggingen?

Actualiteit: Inflatievrees

Waar we het jaar 2021 redelijk optimistisch zijn gestart, verschenen er eind februari wolken aan de hemel. Dit keer worden de wolken gevormd door de verwachting dat de inflatie (en hiermee de kapitaalmarktrente) zal toenemen.

Heerlijke rust met marktbeleggen

De laatste weken was er weer de nodige reuring op de financiële markten. De aanval op een groep hedgefunds door particuliere beleggers zorgde wereldwijd voor veel commotie. Hoeveel invloed hebben dit soort beleggers op de beleggingen in uw portefeuille?

Beleggen in stenen of op de beurs?

Het kopen van een pand als belegging is iets wat sommige mensen méér aanspreekt dan het kopen van aandelen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van beleggen in stenen of op de beurs? Lees hier meer over de praktische verschillen en de verschillen in het rendement.

Actualiteit: Consument staat in de startblokken

Alle ogen waren in januari gericht op de wereldwijde vaccinatie-programma’s. Tegelijkertijd bereikte de hoeveelheid spaargeld een record. Consumenten staan in de startblokken om hun spaargeld straks uitbundig uit te geven.

Maak kennis met: Mieke van Haandel

Mieke verliet na 20 jaar de bankwereld en koos in 2015 bewust voor het ondernemerschap. Ze wilde zich aansluiten bij een kleinere en persoonlijke partij, die de klant écht centraal stelt. Topcapital was precies waar ze naar op zoek was.

Bent u benieuwd naar onze maandberichten? Schrijf u dan nu in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Grensverleggend gewoon.