Actualiteiten

Home » Over topcapital » Actualiteiten

Actualiteiten

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt door middel van onze blogs. Wij gaan onder andere in op de actualiteit, onze rendementen en veranderingen binnen ons bedrijf.

Wij sturen onze relaties en geïnteresseerden ons maandbericht toe, waarin deze blogs gebundeld zijn. Wilt u ook ons maandbericht ontvangen? U kunt zich dan onderaan deze pagina inschrijven.

Actualiteit: Robuust beursherstel

De financiële markten zijn op dit moment minder somber gestemd dan vele economen en financieel journalisten hun toehoorders in de media willen doen geloven. Recentelijk vond een koersopleving plaats van bijna 10%. Dit kwam voor ons overigens als verrassing. Hoe verklaren wij dit?

Problemen bij Saxo Bank

Saxo Bank (BinckBank) is de laatste tijd negatief in het nieuws. De bank heeft zelfs een voorwaardelijke boete opgelegd gekregen van 500.000 euro. De klachten rondom transparantie, risicovolle eigen producten en administratieve fouten raken u gelukkig niet of nauwelijks. Hoe zit dit precies?

Waarin moet u vooral niet beleggen?

Beleggingsfondsen? Individuele aandelen? Gestructureerde producten? Turbo’s en sprinters? U zult ze in uw topcapital portefeuille niet tegenkomen. Deze producten worden als kansrijk in de markt gepromoot, maar wij vinden ze veel te risicovol.

Duurzaam beleggen: greenwashing aangepakt

Het begrip ‘duurzaam’ blijkt een containerbegrip. Er zijn dan ook nog veel vraagtekens over wat duurzaam beleggen precies inhoudt. Ontwikkelingen gaan de goede kant op, maar recente gebeurtenissen maken duidelijk dat er nog veel moet veranderen.

Actualiteit: Kommer en kwel op de beurzen

Het is helaas nog steeds kommer en kwel op de financiële markten. Er spelen momenteel veel zaken tegelijk waardoor het negatieve sentiment op de markt extra wordt gevoed en het consumenten-vertrouwen nog verder onder druk komt te staan.

Uitgelicht: Northern Trust World Small Cap ESG Low Carbon Index

Deze positie focust op bedrijven met een lagere CO2-uitstoot en meer ruimte voor hernieuwbare energie. Om een schonere toekomst te creëren streeft het fonds naar een 50% vermindering van de totale koolstofintensiteit. Lees hier meer over dit fonds.

Actualiteit: Oorlog raakt beleggers nauwelijks

Al ruim drie maanden duurt de verschrikkelijke en mensonterende oorlog in Oekraïne. Het einde is helaas nog niet in zicht. Maar opvallend is: beleggers die goed gespreid beleggen, spelen qua rendement quitte sinds de oorlog begon op 24 februari.

Evenement: Iedereen kan succesvol beleggen

Wilt u weten wat beleggen u kan opleveren? Of bent u juist geïnteresseerd in de risico’s? Leer meer over succesvol, duurzaam en lange termijn beleggen. Het team van iBeleggen (onderdeel van topcapital) ontmoet u graag op woensdagavond 15 juni. Ze geven antwoord op al uw vragen.

Actualiteit: Koers bepalen in oorlogstijd

De Russische inval in Oekraïne heeft zich bijna ontwikkeld tot een wereldoorlog. Formeel is Rusland niet in oorlog met de NAVO-landen, maar de militaire ondersteuning met wapensystemen en informatie van inlichtingendiensten getuigt van serieuze betrokkenheid.

AFM studie: Beleggers vaak beter af dan spaarders

Een groot deel van de Nederlanders kán wel beleggen, maar kiest ervoor opgebouwd vermogen op de spaarrekening te laten staan. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat beleggers vaak beter af zijn dan spaarders. Waarom durven spaarders de stap niet te nemen?

Investeren in vastgoed of beleggen?

Een investering in vastgoed wordt (niet altijd terecht) gezien als stabiel en veilig. Toch kleven er ook nadelen aan. Beursbeleggen is een goed alternatief, maar ook niet zonder risico. Wat zijn de praktische verschillen tussen investeren in vastgoed en beleggen?

Actualiteit: ‘Ongemakkelijk’ rendement door oorlog Oekraïne

In de weken waarin een soeverein land en haar burgers met eindeloos herhalende bommentapijten werden geconfronteerd, veerde uw aandelenbelang weer aardig op. Zelden voelde een papieren rendement zo ongemakkelijk. Lees hier de actualiteit.

BinckBank stapsgewijs over naar Saxo Bank

In 2019 nam het Deense Saxo Bank onze broker BinckBank over. Alle relaties van BinckBank worden sindsdien in fases overgezet naar de nieuwe omgeving van Saxo Bank. Alle rekeningen die vallen onder Professional Services, zoals wij, zijn eind 2022 aan de beurt.

Beleggen of aflossen, wat is wijsheid?

Nu de spaarrente historisch laag is, kiezen veel spaarders ervoor dit geld te investeren. Dit kan bijvoorbeeld door het te beleggen óf de hypotheek (deels) mee af te lossen. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Maar wat is wijsheid en waar heeft u financieel het meeste baat bij?

Uitgelicht: iShares MSCI EM IMI ESG Screened UCITS ETF

U belegt met dit fonds in opkomende markten via een duurzaam gescreend fonds van iShares. Er wordt grotendeels belegd in Aziatische landen, waarvan China 30% voor haar rekening neemt. Wat zijn de andere kenmerken van dit fonds?

Bent u benieuwd naar onze maandberichten? Schrijf u dan nu in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Grensverleggend gewoon.