Actualiteiten

Home » Over topcapital » Actualiteiten

Actualiteiten

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt door middel van onze blogs. Wij gaan onder andere in op de actualiteit, onze rendementen en veranderingen binnen ons bedrijf.

Wij sturen onze relaties en geïnteresseerden ons maandbericht toe, waarin deze blogs gebundeld zijn. Wilt u ook ons maandbericht ontvangen? U kunt zich dan onderaan deze pagina inschrijven.

Vermogensbeheer of zelf beleggen?

Kiest u voor vermogensbeheer of zelf beleggen? Gaat u af op uw eigen gevoel, kiest u ervoor om zelf uw portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te beheren? Of laat u het liever aan een professional over bij gebrek aan tijd en kennis? Vaak komen zelfbeleggers uiteindelijk toch bij ons terecht. Waarom?

Vermogensbeheer vergelijken is belangrijk

Een goed product verkoopt zichzelf. Daar zijn wij van overtuigd. In ons 15 jarig bestaan hebben wij, op een enkele uitzondering na, nooit reclame gemaakt. En toch worden wij elk jaar weer blij verrast door een gezonde toestroom van nieuwe relaties. Waarom is dit?

Uitgelicht: ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Wereld

Periodiek lichten wij één van de posities toe uit uw portefeuille. Wij bespreken dit keer uw aandelenbelegging: ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Wereld. Wat zijn de kenmerken van dit fonds en waarom beleggen wij hierin?

Actualiteit: Zorgen over dalende koopkracht

De onverwachte extreme stijging van de gasprijs bezorgde menig consument een flinke schrikreactie. Ondanks de snelle en financieel royale reactie van het kabinet, maken veel mensen zich zorgen over een dalende koopkracht. Lees hier de actualiteit.

Beleggen voor kind of kleinkind

Wilt u geld opzij zetten voor de toekomst van uw kind of kleinkind? Beleggen kan een goede manier zijn om een relatief lage inleg uit te laten groeien tot een flink bedrag. U mag jaarlijks een bedrag belastingvrij schenken. De jaarlijkse vrijstelling is in 2021 zelfs eenmalig verhoogd met 1.000 euro.

Fondsnamen ontcijferen doet u zo

Fondsnamen zijn vaak lang en ingewikkeld met buitensporig veel afkortingen. Gelukkig zijn deze prima te ontcijferen. Ontdek de betekenissen van UCITS, SRI, ESG, EM, ACC, DIS en meer. Het is tenslotte belangrijk dat u als belegger begrijpt waarin u belegt!

Actualiteit: Pas op de plaats

Na een van de langdurigste beursrally’s in de geschiedenis beginnen de beurzen wereldwijd te haperen. Toch zijn wij hier als vermogensbeheerder niet geheel ongelukkig mee. Aandelenmarkten zijn erbij gebaat dat de koersen af en toe dalen of corrigeren.

Economie gewogen versus marktgewogen beleggen

China is verantwoordelijk voor maar liefst 16% van de wereldwijde economie. Toch beleggen wij slechts 4% van uw vermogen direct in deze grote economie, omdat de wereldmarktwaarde van China veel lager ligt. Hoe zit het precies?

Actualiteit: Economische groei is niet te stuiten

De economische groei is niet te stuiten. Er is sprake van een inhaalslag, maar ook van groei door innovatie, overheidsstimulering, een gunstig investeringsklimaat en een sterk toegenomen optimisme onder consumenten en producenten.

Explosie grondstofprijzen door coronacrisis

De prijzen van grondstoffen stijgen achter de schermen in rap tempo. Door de coronacrisis raakte het wereldwijde containervervoer ontregeld. Nu de economie aantrekt, neemt de vraag naar producten toe. Wat gaan wij hiervan merken?

Uitgelicht: UBS MSCI World Socially Responsible UCITS ETF

Periodiek lichten wij één van de posities toe uit uw portefeuille. Wij bespreken dit keer uw aandelenbelegging: UBS MSCI World Socially Responsible UCITS ETF. Wat zijn de kenmerken van dit fonds en waarom beleggen wij hierin?

Actualiteit: Hoogtevrees op de beurs

Veel bedrijven komen met verrassend goede cijfers en beurskoersen stijgen over de volle breedte procenten per maand door (op een enkel kortstondig minuscuul dipje na). Hoe lang kan dit nog zo doorgaan?

Wat is mijn beleggingshorizon?

Uw beleggingshorizon; een lastig begrip waar veel onduidelijkheden over bestaan. Het komt slechts zelden voor dat iemand zijn of haar gehele vermogen op een bepaalde (vooraf te bepalen) datum nodig heeft. Wij geven antwoord op verschillende scenario’s.

Negatieve rente, blijven sparen of geld beleggen?

Verschillende Nederlandse banken verlaagden de spaargeldgrens naar 100.000 euro. Hierboven worden spaarders beboet met een negatieve rente van 0,5%. Wat zijn hun alternatieven? Er zijn verschillende opties. Wij gaan hier dieper op in.

Actualiteit: De stier is los

Consumenten en producenten verkeren nagenoeg in een hoerastemming. De stier (het symbool voor een stijgende beurs) is dus los, maar de scherpe waarnemer ziet dat de stier vastzit aan enkele dunne, maar oh zo stevige touwtjes.

Bent u benieuwd naar onze maandberichten? Schrijf u dan nu in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Grensverleggend gewoon.