Actualiteiten

Home » Over topcapital » Actualiteiten

Actualiteiten

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt door middel van onze blogs. Wij gaan onder andere in op de actualiteit, onze rendementen en veranderingen binnen ons bedrijf.

Wij sturen onze relaties en geïnteresseerden ons maandbericht toe, waarin deze blogs gebundeld zijn. Wilt u ook ons maandbericht ontvangen? U kunt zich dan onderaan deze pagina inschrijven.

Uitgelicht: Vanguard ESG Global All Cap UCITS ETF

Beleggen in 6.000 duurzaam gescreende bedrijven, verspreid over alle ontwikkelde landen wereldwijd én tegen hele lage kosten? Dat kan door te beleggen in het fonds Vanguard ESG Global All Cap UCITS ETF.

Actualiteit: Inflatie houdt beleggers in haar greep

De inflatie blijkt hardnekkiger dan analisten begin van het jaar nog dachten. Centrale Bankiers zullen de rente wellicht meer gaan verhogen dan een paar weken terug nog werd verondersteld. Dat maakt beleggers zenuwachtig. Lees hier de actualiteit en onze kijk hierop.

Nieuwe rapportage: een beter beeld van uw rendement en kosten

Uw rapportage heeft een nieuwe look and feel gekregen en er zijn er verschillende functionaliteiten toegevoegd. Door de optimalisatie van de vormgeving krijgt u een beter beeld van uw rendement, kosten en andere gegevens. Lees hier meer over de verbeteringen.

Hoeveel belasting betaal ik over mijn beleggingen?

Is de waarde van uw vermogen meer dan 50.650 euro? Dan moet u hierover belasting betalen. Maar hoe wordt dit berekend? Over uw aangifte van 2022 kunt u als particulier kiezen voor de oude of nieuwe rekenmethode. Hoe zit dit precies?

Actualiteit: Januari was een zachte landing

De wereld van beleggen zit vol onzekerheden én de nodige verrassingen. Waar van veel kanten rekening werd gehouden met een recessie in 2023, smelt dit scenario als ijs in een bak warm water. De angst die onder beleggers heerste is omgezet in hoop.

Maak kennis met: Cain van den Heuvel

Cain (23) is onze nieuwe junior accountmanager bij iBeleggen. Hij is gedreven, ambitieus en helpt Maurice en Daní achter de schermen met alle dagelijkse werkzaamheden. In dit interview vertellen wij meer over Cain en zijn opleiding, werkervaring en persoonlijke leven.

Uitgelicht: Northern Trust Europe Custom ESG Equity Index

Een goede keuze onder verantwoorde beleggers die niet alleen vermogen willen opbouwen, maar ook willen bijdragen aan een beter milieu, een betere samenleving en goede bedrijfsvoering. Investeer in een duurzamer Europa.

Wet- en regelgeving wordt strenger

In het verleden hebben wij u al vragen gesteld over de herkomst van uw vermogen. Tegenwoordig dienen hier echter concrete rechtsgeldige documenten aan ten grondslag te liggen. Mogelijk vragen wij u in de nabije toekomst om aanvullende documenten aan te leveren over de herkomst van uw vermogen.

Actualiteit: Zwarte zwanen verstoren uw rendement

Sommige marktonderzoekers hadden een eindejaarsrally verwacht, maar daar is weinig van terechtgekomen. Integendeel, de maand december nam ruim 1/3 van het volledige verlies van beleggingsjaar 2022 voor haar rekening.

Terugblik op beursjaar 2022

Het afgelopen beursjaar is zonder twijfel bijzonder te noemen. De coronabeperkingen werden wereldwijd afgeschaft en consumenten konden eindelijk terug naar normaal. De wereld leek langzaam te normaliseren, totdat Poetin in februari Oekraïne binnenviel.

Welke bank adviseren wij?

Het jaar is bijna afgelopen en veel mensen zijn bezig met plannen voor het nieuwe jaar. Voor velen ook een goed moment om algemene geldzaken te regelen. Van relaties krijgen wij regelmatig de vraag welke bank wij positief beoordelen. Een lastige vraag, want wanneer presteert een bank goed?

Wat zijn small caps?

De meeste beleggers weten wel wat de term small cap ongeveer inhoudt. Maar wanneer wordt een bedrijf precies als ‘small’ geclassificeerd en wat is het voordeel van beleggen in kleinere bedrijven? Wij vertellen wat de verhouding is van large-, mid- en small caps in uw portefeuille en waarom wij hiervoor kiezen.

Actualiteit: Langzaam herstel van vertrouwen

Beleggers, maar ook het bedrijfsleven lijken minder somber over de aanstaande economische ontwikkelingen. Dit komt door een combinatie van een licht dalende inflatie, dalende grondstofprijzen, dalende kosten voor energie en meevallende omzetten.

Rendement berekenen: simpel of niet?

De meeste vragen van onze relaties gaan over hun rendement. Dat begrijpen wij natuurlijk heel goed. Het rendement is dé standaard waarmee u snel kunt zien hoe uw portefeuille ervoor staat en om ons te vergelijken met concurrenten. Maar is het wel zo simpel?

Uitgelicht: SPDR S&P 500 ESG Leaders UCITS ETF

Via dit fonds belegt u in de 209 meest duurzame bedrijven van de S&P 500 index. Dit is wereldwijd de meest bekende en best verhandelbare index en bevat de 500 grootste Amerikaanse bedrijven gemeten naar hun marktkapitalisatie (beurswaarde).

Bent u benieuwd naar onze maandberichten? Schrijf u dan nu in.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Grensverleggend gewoon.