Actualiteiten

Home » Over topcapital » Actualiteiten

Actualiteiten

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt. Zo sturen wij klanten en geïnteresseerden ons maandbericht toe, waarin wij onder andere ingaan op de actualiteit, onze rendementen en ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Onderstaand kunt u de maandberichten ook los lezen.

Wilt u ook ons maandbericht ontvangen? U kunt zich dan onderaan deze pagina inschrijven.

Prinsjesdag 2020

Afgelopen dinsdag is een aantal maatregelen aangekondigd met als doel het stimuleren van de economie en het steunen van de koopkracht. Verstandig of niet? Op korte termijn kost het veel overheidsgeld. Ook hier zijn de meningen uiteenlopend.

Actualiteit: Zorgen om tweede coronagolf

Met meer vocht in de lucht en mensen dichter op elkaar maken velen onder ons zich zorgen dat de herfst de verspreiding van het coronavirus vleugels zal geven en daarmee een tweede coronagolf kansrijker maakt.

Wat hebben een dakdekker en vermogensbeheerder gemeen?

Ons dak moet gerepareerd worden. Het is een flinke uitdaging een dakdekker te vinden die de klant centraal stelt, zijn kosten laag houdt en beschikt over genoeg kennis en ervaring. En passant kwam ik tot een vergelijking met mijn werk.

Maak kennis met: Jennifer Brekelmans

Jennifer werkt inmiddels al bijna vier jaar als office manager voor onze vestiging in het Gooische Huizen. Ze voelt zich als een vis in het water door de diversiteit van haar functie en het persoonlijke contact met collega’s en relaties.

Actualiteit: Overwegend zonnig met af en toe een bui

De zon mag nu dan wel schijnen, maar op enig moment zullen er zich weer hevige onweersbuien aandienen. Het is jammer dat wij als vermogensbeheerder niet veel houvast kunnen bieden over toekomstige ontwikkelingen.

Zomerse overdenkingen

Nu we middenin de vakantietijd zitten blikken wij graag terug op de afgelopen zes maanden. Belegger of niet, er zijn maar weinig mensen die de enorme koersschommelingen op de wereldwijde beurzen van de afgelopen tijd niet hebben meegekregen.

Beleggen is en blijft mensenwerk

Als vermogensbeheerder vinden wij persoonlijk contact met onze relaties belangrijk. Niet alleen omdat dit ons werk leuker maakt, maar vooral omdat wij hierdoor samen de best onderbouwde beleggingskeuzes kunnen maken. Beleggen is en blijft mensenwerk.

Maak kennis met: Peter van der Slikke

Hij begon zijn loopbaan in de psychiatrie. Na enkele tussenstappen koos hij voor het bankwezen, om na 25 jaar voor zichzelf te beginnen. Hij schreef twee financiële boeken en is buddy voor zieke en terminale mensen.

Actualiteit: Is de beurs te snel hersteld?

We zaten aan het begin van dit kwartaal nog praktisch in het dieptepunt van de coronacrisis. En nu, slechts drie maanden later, lijken de beurskoersen al flink hersteld. Is dit de stilte voor de storm of een ‘normaal’ herstel?

Hoe de financiële wereld verandert

Veel Amerikaanse bedrijven zijn ‘coronaproof’ gebleken. Maar de banken zaten in de hoek waar de klappen vielen en ook de oliesector zit met de gebakken peren. Vroeger was dit wel anders. De ooit grootste en machtigste industrieën ter wereld lijken vandaag uitgespeeld.

Spreid uw instapmomenten

Als beginnend belegger kan het juiste instapmoment heel wat uitmaken. Bovendien kunnen de koersen iedere dag met procenten stijgen of dalen in een beweeglijke markt zoals deze. Het kan beleggers veel rust geven door gespreid in te stappen en het risico te spreiden.

Maak kennis met: Maurice van der Neut

Al op zijn 12e kocht Maurice een handjevol beleggingsfondsen aan. Op latere leeftijd begon hij zich hier steeds meer in te verdiepen. “Ik was naast mijn werk zóveel met beleggen bezig, dat ik dacht: hier moet ik iets in gaan zoeken.”

Actualiteit: Elke crisis went

Intussen zijn de beurskoersen flink hersteld en naderen we de niveaus van begin 2020. De massieve financiële steun van de centrale banken en landelijke overheden begint zijn vruchten af te werpen. Tegelijk schuilt er een gevaar in dit bijna ongebreidelde optimisme.

Profiteer van marktbeleggen

Uw portefeuille bestaat uit indextrackers en marktfondsen en bevat indirect circa 10.000 aandelen. Bij een verschuiving in de beurswaarde van een aandeel, schuiven wij als marktbeleggers automatisch mee. Dit is een groot voordeel.

Zo begon onze rollercoaster

Alweer 13 jaar geleden richtten wij ons bedrijf op. Het leek regelmatig alsof wij in een rollercoaster zaten. Eén bedrijf werden er twee, ons team breidde zich uit naar 10 personen, wij openden onze derde vestiging in Haarlem en beheren nu meer dan 800 miljoen euro voor onze klanten.

Bent u benieuwd naar onze maandberichten? Schrijf u dan nu in.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grensverleggend gewoon.