Maurice is vermogensadviseur bij iBeleggen en is inmiddels al 4 jaar onderdeel van ons team. Samen met Daní (en twee nieuwe gezichten) is hij de werkende kracht achter het groene logo. Hij is niet zo lang geleden vader geworden van een dochtertje, Fem. Ze is net 1 jaar geworden.

Hoe vond je het om voor het eerst vader te worden?

Het was een bewogen jaar en héél druk maar achteraf gezien super leuk. Op het moment zelf natuurlijk niet altijd, want er komt veel kijken bij een kindje. Daarnaast werkte ik natuurlijk, voetbalde ik en volgde ik een opleiding… En dan dus de zorg voor Fem erbij, best druk!

Ik dacht altijd dat ik het eerste jaar niet zo leuk zou vinden, omdat een baby nog niet zoveel kan. Maar eigenlijk vanaf het moment dat Fem geboren werd tot nu, vind ik haar ontwikkeling zo bijzonder. Ik heb me vergist in hoe snel ze dingen kunnen. Dat ze je eerst gaan zien, gaan volgen, herkennen en lachen. Er komen steeds weer dingetjes bij. Dat vind ik super leuk om mee te maken. Sinds Fem er is ben ik één dag minder gaan werken. Die dag samen vind ik echt heel leuk en zou ik voor geen goud willen missen.

Hoe was jouw eerste kennismaking met beleggen?

Ik heb beleggen altijd al interessant gevonden. Omdat spaargeld nagenoeg niets opleverde, adviseerde mijn vader me op mijn 12e om beleggingsfondsen aan te kopen. Ik begon met 500 euro, wat steeds meer werd en op enig moment 1.000 euro waard was. Als kind vond ik dit heel boeiend en toen ik ouder werd raakte ik steeds enthousiaster over beleggen.

Ondertussen werkte ik in het bedrijf van mijn ouders als afdelingsmanager in supermarkt PLUS. Ik was verantwoordelijk voor de bestellingen en hield de houdbaarheidsdatum van de producten in de gaten. Ik had het er erg naar mijn zin maar moest stoppen toen mijn ouders de supermarkt verkochten. Na een kort uitstapje naar een kwekerij van een vriend heb ik het roer helemaal omgegooid. Ik was naast mijn werk zóveel met beleggen bezig, dat ik dacht: hier moet ik iets in gaan zoeken.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Al langere tijd wilde ik beleggingsadviseur worden, maar ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Ik ben vervolgens zelfstandig de opleidingen Wft-Basis en Wft-Vermogen gaan volgen om daarnaast op zoek te gaan naar een baan in de financiële sector. Via LinkedIn kwam ik de vacature van relatiemanager tegen bij iBeleggen. De combinatie van contact met mensen en bezig zijn met beleggen paste perfect bij mij. Ik heb gesolliciteerd en was heel enthousiast over het eerste gesprek. Blijkbaar was dat wederzijds.

Tijdens mijn sollicitatie met Peter en Daní durfde ik te stellen dat ik een rendement van 10% per jaar kon behalen. Grappig, ik voelde toen minder voor passief beleggen, maar ik wilde heel graag deze wereld in. Ik dacht toen nog dat ik de markt kon verslaan. En incidenteel kan dat ook wel, maar structureel niet. Dat wilde ik toen nog niet geloven, maar inmiddels weet ik wel beter.

Welke opleidingen heb je gevolgd?

Voordat ik hier kwam werken, heb ik zelfstandig de opleidingen Wft-Basis en Wft-Vermogen gevolgd om daarnaast op zoek te gaan naar een baan in de financiële sector. Toen ik hier eenmaal was begonnen, heb ik de opleiding tot vermogensadviseur afgerond en mijn DSI registratie voltooid.

Daarnaast heb ik een paar weken geleden een opleiding tot financieel planner afgerond, puur te verbreding van mijn eigen kennis. Je kijkt als financieel planner voornamelijk naar de hele financiële situatie en koppelt dit aan de wensen en doelstellingen van de klant. Dat vind ik super interessant. Wie weet ga ik er in de toekomst iets mee doen, voor iBeleggen of voor mezelf.

Hoe zien jouw dagelijkse werkzaamheden eruit?

Daní en ik hebben iBeleggen jarenlang met z’n tweeën gedraaid. We waren het eerste aanspreekpunt voor onze relaties. Verder deden we alle aanmeldingen en effectentransacties zelf. Omdat ik nu één dag in de week voor Fem zorg, merk ik dat het qua hoeveelheid werk af en toe wel zoeken is. Ik wil eigenlijk nog hetzelfde doen, maar dan in 4 dagen in plaats van 5. En dat kan eigenlijk niet.

Gelukkig is Cain er pas geleden bijgekomen en hebben we Sarea. Zij nemen steeds meer werkzaamheden over. Daní en ik hadden namelijk steeds vaker een van de partners nodig om ons te ondersteunen, zo druk was het. Nu hebben we meer de tijd om ons te richten op andere dingen. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om na te denken over hoe bepaalde zaken efficiënter kunnen, of om projecten te draaien en adviesgesprekken te voeren.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Natuurlijk ben ik graag samen met mijn vriendin Bodine en Fem. Wij hebben een paar jaar geleden een eengezinswoning gekocht met achtertuin en daadwerkelijk alles gestript en vernieuwd. Nu kunnen we hier lekker van genieten!

Daarnaast voetbal ik al vanaf mijn vierde als centrale verdediger en doe dat nog steeds met veel plezier. Ik ben ooit begonnen bij SCW in Rijsenhout, waar ik oorspronkelijk vandaan kom en ben opgegroeid. Vervolgens heb ik bij verschillende clubs gespeeld. Ik train twee avonden in de week en speel op zaterdag een wedstrijd. Op dit moment speel ik bij de plaatselijke voetbalclub van Hillegom op een iets lager niveau. Hierdoor train ik een dag minder, dat is wel relaxter.

Ook ga ik graag wintersporten in Oostenrijk. Toen ik twee was stond ik al op de ski’s dus ik kan er goed mee overweg. Later ben ik ook gaan snowboarden en nu vind ik vooral de afwisseling leuk!


Wie zijn wij?

Wij bestaan uit een team van 11 mensen en zijn in feite twee labels met dezelfde visie. iBeleggen is online beleggen vanaf 25.000 euro en topcapital is vermogensbeheer vanaf 1.000.000 euro, met een nog bredere en klantgerichtere dienstverlening. Lees hier meer over onze mensen of bezoek de website van iBeleggen.

topcapital Wij zijn topcapital. Noem ons idealisten maar wij geloven dat het beheren van uw vermogen écht anders kan. Met een eerlijke, onafhankelijke en vooral persoonlijke aanpak moet beleggen gewoon begrijpelijk en eenvoudig zijn. Tegen lage kosten en zonder onnodige risico’s. En dat helemaal duurzaam.