Cain (23) is onze nieuwe junior accountmanager bij iBeleggen (onderdeel van topcapital). Hij is gedreven, ambitieus en helpt Maurice en Daní achter de schermen met alle dagelijkse werkzaamheden. In dit interview vertellen wij meer over Cain en zijn opleiding, werkervaring en persoonlijke leven.

Kan je iets vertellen over je achtergrond en opleiding?

Ik ben opgegroeid in Venlo en studeerde Business Administration aan de Radboud Universiteit. Mijn specialisatie was Economics & Business Economics.

Ik kreeg daar de smaak van finance te pakken en besloot om verder te studeren voor een Master in Finance. Deze heb ik in Tilburg gevolgd, waar ik toen ook ben gaan wonen. Afgelopen zomer heb ik mijn opleiding afgerond en vlak daarna ben ik bij iBeleggen gaan werken.

Hoe ben je bij iBeleggen en topcapital terecht gekomen?

Ik wist eigenlijk meteen dat ik bij een vermogensbeheerder wilde werken omdat ik beleggingsproducten heel interessant vind. Ik vind het leuk om mijn kennis hierover te kunnen delen met andere mensen, juist omdat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn. Toen heb ik alle Nederlandse vermogensbeheerders opgezocht. Ik dacht, zo veel kunnen het er toch niet zijn? Uiteindelijk kwam ik bij iBeleggen en topcapital  terecht. Ik zag op de website dat ze jong talent zochten en heb meteen gesolliciteerd. Tijdens de eerste gesprekken voelde het meteen goed.

Wat sprak je in deze functie aan?

Mijn grootste drijfveer om hier te werken is mijn passie voor beleggen en financiën. Ik wil graag nog veel meer leren over de branche en de online beleggingsplatformen. Maar deze functie sprak mij ook aan omdat iBeleggen mij als starter een brede functie biedt. Ik leer nu de basis van beleggen en ik krijg er steeds verantwoordelijkheden bij.

Juist omdat we met een klein team werken kan ik veel van mezelf laten zien en voel ik dat dit gewaardeerd wordt. Ik vind het ook belangrijk dat ik werk in een bedrijf waarvan ik de eigenaar of eigenaren ken en bij wijze van spreken weet wat er in hun leven afspeelt.

Hoe bevalt je eerste baan?

Het bevalt me tot nu toe heel goed. Ik vind het vooral erg leuk dat ik onderdeel ben van een ambitieus team. Ook heb ik veel verschillende taken, juist omdat het niet zo’n grote organisatie is. Omdat ik een opleiding tot vermogensadviseur ga doen, wordt mijn takenpakket in de toekomst alleen maar groter.

Ook al vind ik het leuk wat ik nu doe, is het de bedoeling dat ik aan het einde van dit jaar een volwaardig vermogensadviseur ben. Ik ga hiervoor een leertraject starten, beginnend met een cursus voor gesprekstechnieken. Tegelijkertijd ga ik mijn Wft Basis doen en uiteindelijk ga ik mijn DSi vermogensadviseur halen, wat betekent dat ik relaties straks echt mag adviseren.

Daarna wil ik nog mijn CFA halen, wat staat voor Chartered Financial Analyst. Dit is een pittige opleiding die drie jaar duurt. Dan ben ik dus nog wel even bezig, maar dan heb ik straks een hele brede kennis van alle beleggingsproducten en de algehele beleggingswereld.

Wat doe je op dit moment voor iBeleggen?

Mijn werkzaamheden variëren van dagelijkse operationele taken tot klantenzorg. Ik pak bijvoorbeeld het hele onboarding proces op met nieuwe relaties en doe eigenlijk alle andere algemene dagtaken. Ik schakel daarnaast met Saxo Bank over nieuwe en bestaande rekeningen. Daarnaast heb ik dagelijks contact met relaties. Ik beantwoord de inkomende e-mails en ben het eerste aanspreekpunt aan de telefoon. Hier leer ik ook veel van.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik houd erg van sporten en het liefst nog vóór werktijd, dan begin ik mijn dag echt goed. Ik sta meerdere keren per week om 04.00 uur op. Dan ga ik hardlopen of naar de sportschool, die 24 uur per dag open is.

Mijn streven is om vier keer per week om 04.00 uur op te staan. In het weekend doe ik dit niet hoor, dan rust ik echt uit. Dit ritme doordeweeks vind ik wel lekker. Ik woon op dit moment in Tilburg en stap ’s ochtends al vroeg in de trein naar Amsterdam. Ik moet toch al vroeg opstaan, dus een uurtje eerder kan dan ook nog wel!

Ik ben op dit moment op zoek naar een appartement in Den Bosch, net even iets dichterbij Amsterdam en toch in de buurt van waar ik vandaan kom. Later willen mijn vriendin en ik, waarmee ik nu vier jaar samen ben, hier gaan samenwonen.

En verder?

Verder lees ik graag financiële en zelfhulpboeken in mijn vrije tijd. Een boek moet voor mij inzicht geven, dat vind ik boeiend. Een boek waarvan ik veel heb geleerd is “The Intelligent Investor” van Benjamin Graham. Het gaat over de basisprincipes van beleggen en is een klassieker in de beleggingswereld. Ook podcasts luister ik graag, waaronder The Joe Rogan podcast. Bij hem komen veel bekende en interessante mensen langs, zoals Elon Musk of Mark Zuckerberg. Hij is zo open met zijn gasten en zij met hem, dan krijg je echt een goed beeld van wie ze zijn.

Daarnaast is autosport altijd een hobby van me geweest, van jongs af aan. Mijn favoriete auto is een Porsche, de 911 GT3. De nieuwe dan! Ik vind racen ook erg interessant en kijk uiteraard Formule 1. Ook bezoek ik graag andere soort races. Het geluid, de sfeer, de snelheid en de auto’s, dat vind ik echt gaaf!

 


Wie zijn wij?

Wij bestaan uit een team van 11 mensen en zijn in feite twee labels met dezelfde visie. iBeleggen is online beleggen vanaf 25.000 euro en topcapital is vermogensbeheer vanaf 1.000.000 euro, met een nog bredere en klantgerichtere dienstverlening. Lees hier meer over onze mensen of bezoek de website van iBeleggen.

topcapital Wij zijn topcapital. Noem ons idealisten maar wij geloven dat het beheren van uw vermogen écht anders kan. Met een eerlijke, onafhankelijke en vooral persoonlijke aanpak moet beleggen gewoon begrijpelijk en eenvoudig zijn. Tegen lage kosten en zonder onnodige risico’s. En dat helemaal duurzaam.