Deze week ontvingen wij een update van de website Vermogensbeheer.nl over de VBR-index. Deze index meet de rendementen van ruim 70 vermogensbeheerders. Met de VBR-index wordt het voor klanten van vermogensbeheerders mogelijk de prestaties van hun vermogensbeheerder te vergelijken.

Het jaar 2019 staat tot dusver in het teken van het sterke herstel van de wereldwijde aandelenbeurzen. Na de grote koersdalingen aan het einde van 2018 gingen de beurzen in januari direct voortvarend van start en bleven deze positief gestemd met rendementen die tot in de dubbele cijfers lopen.

Het was dus niet moeilijk om in het eerste kwartaal een positief rendement te behalen. Maar hoe ziet dit rendement er nu precies uit en belangrijker nog: hoe verhoudt dit rendement zich ten opzichte van de andere vermogensbeheerders? Topcapital presteert vrijwel ieder jaar beter dan het gemiddelde van haar concullega’s. In de onderstaande tabel is dit duidelijk zichtbaar. De blauwe kleur geeft per jaar de rendementen weer van de gele (neutrale) portefeuille van topcapital. De grijze kleur staat voor de VBR-index.

Bron: Vermogensbeheer.nl

Wie in 2007 was gestart met beleggen bij topcapital in het gele (neutrale) profiel, had een rendement behaald van in totaal 86,2%. De VBR-index kwam in die periode uit op 48,7%.

Patrick Bontje Patrick (1970) is medeoprichter van topcapital en dochterbedrijf iBeleggen. Patrick is ondernemer pur sang; hij draagt onafhankelijkheid hoog in het vaandel.