Maurice is vermogensadviseur bij iBeleggen en is inmiddels al 4 jaar onderdeel van ons team. Samen met Daní (en twee nieuwe gezichten) is hij de werkende kracht achter het groene logo. Twee jaar geleden hielden wij dit interview met hem en vandaag geven wij een update. Inmiddels is Maurice vader van een dochtertje, Fem. Ze is net 1 jaar geworden.

Hoe was het afgelopen jaar voor je, in een paar zinnen?

Het was een bewogen jaar en héél druk maar achteraf gezien super leuk. Op het moment zelf natuurlijk niet altijd, want er komt veel kijken bij een kindje. Daarnaast werkte ik natuurlijk, voetbalde ik en volgde ik een opleiding… En dan dus de zorg voor Fem erbij, best druk!

Hoe vond je het om voor het eerst vader te worden?

Ik dacht altijd dat ik het eerste jaar niet zo leuk zou vinden, omdat een baby nog niet zoveel kan. Maar eigenlijk vanaf het moment dat Fem geboren werd tot nu, vind ik haar ontwikkeling zo bijzonder. Ik heb me vergist in hoe snel ze dingen kunnen. Dat ze je eerst gaan zien, gaan volgen, herkennen en lachen. Er komen steeds weer dingetjes bij. Dat vind ik super leuk om mee te maken.

Je werkt een dag in de week minder. Hoe bevalt dat?

Een dag samen met Fem vind ik wel echt super leuk. Dat zou ik voor geen goud willen missen. We beginnen de dag altijd samen met Sesamstraat kijken. Dat is eigenlijk het enige moment dat ze rustig op mijn schoot zit sinds ze kan rollen. Daarna gaat ze spelen in de woonkamer, maak ik een fruithapje voor haar, doen we in de middag boodschappen en andere dingetjes.

Ik heb altijd de wens gehad om (jong) vader te worden maar ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Fem is huilt nauwelijks en is heel makkelijk. Wel is ze super druk en hebben we onze handen vol aan haar. Maar dat heeft ook wel weer wat.

Ben je blij met deze nieuwe werk/privé verhouding?

Deze verhouding is nu wel beter. Toen ik nog 5 dagen werkte, kwam ik ’s avonds thuis van werk, at ik snel mijn bordje leeg en ging ik direct door naar de voetbalclub. Dat werd door Bo, mijn vriendin, niet altijd leuk ontvangen. Nu ik wekelijks een dag thuis ben met Fem, doe ik meer in het huishouden en komt het niet allemaal op haar bordje terecht.

Ik ben na corona wel weer gaan trainen, maar nu bij de plaatselijke voetbalclub van Hillegom op een iets lager niveau. Hierdoor train ik een dag minder, dat is wel relaxter. Het is minder gehaast en dichterbij huis. Bo komt in het weekend ook vaak kijken met Fem.

Hoe gaat het nu met Maurice

Zijn jullie nog op vakantie geweest?

We hebben een leuke vakantie gehad in Italië, bij het Gardameer. We waren voor het eerst met z’n drietjes op vakantie naar het buitenland en hebben er echt van genoten. We hebben in de buurt wat plaatsen bezocht, gevaren op het Gardameer en met Fem gezwommen. Wel heb ik me een beetje verkeken op de intensiviteit met een kleintje erbij. Ik had 4 boeken meegenomen en er met moeite eentje uitgelezen, haha.

En hoe vind je het om weer naar kantoor te gaan na corona?

Het teamgevoel heb ik wel echt gemist na bijna twee jaar thuiswerken. Soms waren we wel op kantoor, maar voelde het alsnog onpersoonlijk omdat we verplicht afstand moesten houden. We hadden wel elke maandagochtend een meeting om bij te praten, maar dat was ik op een gegeven moment ook wel zat. Gelukkig zijn we sinds de zomervakantie weer gewoon op kantoor, met soms een dag thuis.

Wel merk ik qua hoeveelheid werk dat ik af wel dat het af en toe zoeken is. Ik wil eigenlijk nog hetzelfde doen, maar dan in 4 dagen in plaats van 5. En dat kan eigenlijk niet. Gelukkig is Cain er pas geleden bijgekomen en hebben we Sarea. Zij nemen steeds meer werkzaamheden over. Daní en ik hadden namelijk steeds vaker een van de partners nodig om ons te ondersteunen, zo druk was het. (In de volgende blogs vertellen wij meer over Cain en Sarea)

Ik vind het wel heel leuk dat we nu verdubbeld zijn in het aantal mensen bij iBeleggen. Daní en ik hebben het jarenlang met z’n tweeën gedaan. Nu hebben we meer de tijd om ons te richten op andere dingen. Ik vind bijvoorbeeld leuk om na te denken over hoe bepaalde zaken efficiënter kunnen, of om projecten te draaien en adviesgesprekken te voeren.

Want je hebt net een opleiding afgerond tot financieel planner!

Ja, ik heb een paar weken geleden een opleiding tot financieel planner afgerond, puur te verbreding van mijn eigen kennis. Waar wij ons op werk focussen op vermogensbeheer, is dit veel breder. Je kijkt als financieel planner voornamelijk naar de hele financiële situatie en koppelt dit aan de wensen en doelstellingen van de klant. Zijn deze wensen en doelstellingen haalbaar en wat moet de klant doen om deze doelen te halen? Dat vind ik super interessant.

Als ik straks een relatie aan de telefoon krijg met de vraag “kan ik beter beleggen of mijn hypotheek aflossen?” dan kan ik door mijn opleiding iets meer meedenken. Ik geef uiteraard geen advies, want dan moet ik een volledig beeld hebben van de situatie. Maar ik kan relaties in grote lijnen wel een richting geven of ze adviseren om met een financieel planner om tafel te gaan.

Sowieso zijn er familie en vrienden die graag een financieel plan willen. Dit geeft hen bepaalde inzichten en rust. Vooral dat laatste is voor veel mensen veel waard. Vooral voor iemand met een onderneming die een pensioen moet gaan opbouwen, bijvoorbeeld. Wie weet ga ik er in de toekomst iets mee doen, voor iBeleggen of voor mezelf. Ik mag mezelf in elk geval officieel inschrijven in het register!


Lees hier het interview met Maurice van 2 jaar geleden.

Het volgende interview is een kennismaking met Sarea, de rechterhand van Daní en Maurice.

topcapital Wij zijn topcapital. Noem ons idealisten maar wij geloven dat het beheren van uw vermogen écht anders kan. Met een eerlijke, onafhankelijke en vooral persoonlijke aanpak moet beleggen gewoon begrijpelijk en eenvoudig zijn. Tegen lage kosten en zonder onnodige risico’s. En dat helemaal duurzaam.