Sinds vorige maand zijn wij verplicht u te vragen naar uw duurzaamheidsvoorkeuren. Dit zijn extra vragen om uw voorkeur op het gebied van duurzaamheid in kaart brengen. Uw adviseur zal dit met u doornemen tijdens uw eerstvolgende afspraak. Maar wat is het doel hiervan en wat verandert er voor u?

Wat is het doel van deze nieuwe wetgeving?

Nieuwe wet- en regelgeving wil dat financiële instellingen, zoals vermogensbeheerders, duidelijker kenbaar maken wat duurzame investeringen zijn en welke keuzes u als belegger hierin heeft. Zo willen ze het beleggers makkelijker maken om voor duurzame investeringen te kiezen, aangezien de financiële sector een steeds grotere rol speelt in de transitie naar een groenere economie en duurzamere samenleving.

Deze nieuwe wet- en regelgeving komt vanuit de Europese Commissie en draagt bij aan het veel grotere plan om Europa tegen het jaar 2050 klimaatneutraal te maken, een circulaire economie te realiseren en tevens biodiversiteit te behouden.

Het idee achter deze maatregelen is dat beleggers vaker voor bedrijven kiezen die bijdragen aan Europese doelstellingen en ‘grijze’ bedrijven hiermee aansporen om dit goede voorbeeld te volgen.

Wat verandert er op dit gebied voor u?

Voor u verandert er niets. Wij hebben ons duurzame beleggingsbeleid immers al eerder gekozen en u hierover geïnformeerd.

De extra vragen verduidelijken hooguit de manier waarop wij uw duurzame portefeuille invullen. Het kan u als belegger bewust maken van de verschillende mogelijkheden op beleggingsgebied en voor ons verhelderen waar uw persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

Het kan voorkomen dat ons duurzame beleggingsbeleid niet past bij uw persoonlijke voorkeur. Wat dan? Dan gaan wij graag met u in gesprek, laten wij zien wat wij aanbieden en waarom. Mocht uw duurzaamheidsvoorkeur uiteindelijk niet aansluiten op ons aanbod, dan kunnen wij u als vermogensbeheerder helaas niet van dienst zijn.

Wat als u geen specifieke duurzaamheidsvoorkeur heeft? In dat geval kunt u gerust aangeven dat u de keuze aan ons overlaat en meevaren op het door ons op gestelde beleggingsbeleid.

Wat vragen wij van u?

Op dit moment hoeft u niets te doen. Uw vermogensadviseur licht de verschillende manieren van duurzaam beleggen toe tijdens uw eerstvolgende afspraak. U kunt vervolgens uw voorkeur uitspreken. Op basis van uw keuze vloeit hieruit wel of geen nadere actie voort.


Meer informatie

Op onze website vindt u meer informatie over de verschillende duurzaamheidsvoorkeuren. Onderaan de pagina vindt u een uitgebreid document, waarin we dieper ingaan op dit onderwerp.

topcapital Wij zijn topcapital. Noem ons idealisten maar wij geloven dat het beheren van uw vermogen écht anders kan. Met een eerlijke, onafhankelijke en vooral persoonlijke aanpak moet beleggen gewoon begrijpelijk en eenvoudig zijn. Tegen lage kosten en zonder onnodige risico’s. En dat helemaal duurzaam.